Gå til innhold
Arendalskilt. Foto: Colourbox

Sørlendinger og alle andre – bruk Arendalsuka

Arendalsuka er en unik arena. Alle som besøker Arendal har muligheten til å føle ekte politisk puls på kroppen. Still spørsmål, debattèr og del gode ideer! NITO deltar med flere arrangementer, se oversikt.


NITO-president Trond Markussen er blant de mange som gleder seg til Arendalsuka. Han håper å få med Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på nach. Sjekk baksiden på Dagens Næringsliv 12. august.

Vi er, og skal være, ingeniørenes stemme i samfunnet. I forbindelse med Arendalsuka og Stortingsvalget i 2017 har NITO særskilt fokus på arbeidsliv, digitalisering og "grønne" ingeniører.

Møt NITO i Arendal – delta på flere arrangementer

Del gode ideer

Trond Markussen

Innlegg av Trond Markussen, president i NITO:

Arendalsuka sitt mål er «å styrke troen på politikk og politisk debatt». 

Arendalsuka er en unik arena. Her går politikere og lederne for de største organisasjonene i landet rundt i gatene, er tilgjengelige for vanlige folk og gir mulighet til å føle ekte politisk puls på kroppen. Det er denne muligheten som gjør at mange vender tilbake, år etter år.

Unik mulighet

Det er viktig at folk flest støtter opp om det politiske arrangementet. Jeg vil derfor oppfordre Arendalittene og resten av Sørlandets befolkning, som er så heldige å ha Arendalsuka i sitt nærområde, til å bli med.

Dette er en unik sjanse for den gjengse velger til å drive påvirkning på viktige områder ved å møte opp på debatter eller rett og slett gripe tak i Norges viktigste politikere og organisasjonsledere på gata.

Som landets største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer har NITO deltatt på Arendalsuka siden starten i 2012.

Industripolitikk i en digital tid

Vi har brukt arenaen til å løfte viktige saker innen samfunnssikkerhet, arbeids- og næringliv.

En annen stor bekymring vi tar med oss til politikerne og organisasjonene i Arendal er den høye arbeidsledigheten. Sørlandet er blant de områdene som er aller verst rammet av oljekrisen.

Hver fjerde frykter for jobben

En undersøkelse blant NITO-medlemmene i regionen viser at mer enn hver fjerde ingeniør frykter for jobben sin. Samtidig sitter regionens dyktige næringsliv på mye av løsningen selv.

Del gode ideer

Det finnes mange suksesshistorier på Sørlandet, mange bedrifter har styrt klar av krisen. Resten av landet har noe å lære av bedriftene på Sørlandet. På Arendalsuka har jeg tenkt å dele både bekymringer, håp og gode ideer med de politikerne jeg snakker med. Det bør du også gjøre!

Trond Markussen
Leder for Norges største ingeniør- og teknologorganisasjon

NITOs ulike politikkområder

Aktuelle saker fra NITO


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: