Gå til innhold
2016

Norwegian Tech Awards: Årets vinner er Disruptive Technologies

Bedriften Disruptive Technologies utvikler billige og energigjerrige sensorer. NITO-president Trond Markussen er juryleder og er imponert over alle årets nominerte.

Illustrasjonsfoto: Disruptive TechnologiesIllustrasjonsfoto fra Disruptive Technologies som viser hva selskapet leverer. 

Norwegian Tech Awards arrangeres årlig av Teknisk Ukeblad (TU) i samarbeid med NITO og Tekna.

Skyhøye mål

Fra juryens begrunnelse, heter det: Årets pris Norwegian Technology Award tildeles en bedrift som har et ambisiøst navn og skyhøye mål. Selskapet vil definere en ny standard for Internet of Things (IoT). Det springer ut av lavenergielektronikklyngen i Norge, som flere ganger før har vist at de lykkes. Ikke bare lager de små, energieffektive sensorer med innebygget prosessering, radiokommunikasjon og batterier med lang levetid, men de kobler det også til en skyløsning. Dermed lager de en komplett plattform for «tingenes internett».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fra prisutdelingen. Foto: Norsk Industri
Fra prisutdelingen 19. oktober. Erik Fossum Færevaag tok imot prisen på vegne av Disruptive Technologies. Foto: Norsk Industri.

Imponert

Trond Markussen. Foto: Norsk Industri

NITO-president Trond Markussen (bildet) har gledet seg veldig til å offentliggjøre årets vinner av Norwegian Tech Awards.

- Det er ingen tvil om at det var seks verdige kandidater. Selv om de kommer fra ulike bransjer, har de alle det til felles at det ligger imponerende innsats og nitidig arbeid bak. De viser at norsk teknologi favner bredt og er helt i verdensklasse. Det sa Markussen til TU i forbindelse med prisutdelingen.

Det var også to andre kåringer: Remi Eriksen i DNV GL ble kåret til Årets Teknologileder, og hedersprisen gikk til Rolf Skår.

Les om alle finalistene og mer om prisutdelingen på tu.no

Årets Tech Awards-priser ble delt ut på en middag i anledning Norsk Industris arrangement Industri Futurum på Gardermoen 19. oktober.

Lær mer om Disruptive Technologies

NITO gratulerer!
Publisert: Sist oppdatert: