Gå til innhold
Illustrasjon laboratorie. Foto: NITO
2016

Inviter til åpen dag på laboratoriet

Norge trenger flere bioingeniører; 15. april er søknadsfristen for høyere utdanning. NITO Bioingeniørfaglig institutt (BFI) oppfordrer laboratorier rundt om i landet til å invitere til åpen dag og slik vise fram yrket.

BFI ønsker at flere unge skal få øynene opp for hva det vil si å være bioingeniør. De mener en åpen dag på laboratoriet er den beste måten å vise fram hva bioingeniøryrket har å by på.

Velkommen inn i laboratoriet

Illustrasjon bioingeniør. Bioingeniører kan snakke opp yrket sitt og fortelle om det som skjer på laboratoriet, men for å virkelig vise hvor variert og spennende yrket er burde alle laboratorier invitere videregående skoleelever til åpen dag.

BFI vil at elever, foreldre og rådgivere i videregående skole skal få muligheten til å kikke bak den låste døren til laboratoriet. – La dem lytte til den summende lyden av instrumenter og observere en gjeng hvitkledte bioingeniører som et velsmurt maskineri jobber med ulikt prøvemateriale, vedlikehold av maskiner, stirrer inn i en datamaskin med plot og grafer og som mikroskoperer. Inntrykkene som sitter igjen hos elevene kan være med å pirre nysgjerrigheten til å vite mer om fysiologi, pasientprøver og analyseprosesser.

Få tilsendt plakater og annet materiell

BFI kan bidra med brosjyrer og plakater til åpen dag eller til en lokal utdanningsmesse om laboratoriet deltar på det. Ta kontakt med BFI for å få tilsendt aktuelt materiell. – Når du har gjort det, tar du kontakt med din nærmeste videregående skole!

Lær mer om BFI

Publisert: Sist oppdatert: