Gå til innhold
2016

Kunsten å drive prosjekter

- Det å drive et prosjekt er noe alle egentlig kan og gjør hver dag, det handler om å sette ting i system, sier Cecilie Nordby etter å ha deltatt på NITOs prosjektlederkurs. Et nytt kurs i grunnleggende prosjektledelse tilbys denne høsten.

Se kursinformasjon BERGEN

Se kursinformasjon Oslo

Cecilie NordbyCecilie Nordby (bildet) er avdelingsbioingeniør ved Sero AS. Hun ville lære seg å drive fram prosjekter så godt og effektivt som mulig. Hun meldte seg på prosjektlederkurs gjennom NITO.

- Jeg ble litt overrasket over at vi først skulle igjennom en personlighetsanalyse før vi skulle delta på kurset, forteller hun.

- På første samling ble vi plassert i rommet utfra hvordan personlighet vi hadde.

- Jeg må innrømme at jeg på dette stadiet var usikker på hva slags kurs jeg gikk på. Men dette var utvilsomt spennende.

- Det gikk etter hvert opp for meg at prosjektledelse handler om å sette sammen riktige personer til å jobbe sammen og gi rett arbeidsoppgave til riktig person.

Godt grunnlag for å lykkes

- Men å drive et prosjekt er ingen en enkel oppgave, understreker Nordby, det kreves mye arbeid og oppfølging, men setter du sammen de riktige personene i et prosjekt, og vet hvordan du skal lede mennesker, er grunnlaget for å lykkes større, mener hun.

Selv er Nordby i startgropen for et mellomstort prosjekt i bioteknologbedriften Sero. Hun vil få bruk for de 15 vekttallene hun har fått med seg fra prosjektlederkurset.

Mennesker, mål, tidsplan

- Jeg lærte mer om meg selv, men den aller viktigste lærdommen fra kurset var hvordan sette sammen forskjellige mennesker for å lykkes i et prosjekt. Ha et klart definert mål med prosjektet, sette opp et ansvarskart, milepæler og ha en klar tidsplan.

Denne høsten har flere mulighet til å ta grunnleggende kurs i prosjektledelse.

FAKTA: Grunnleggende prosjektledelse

Dette kurset har en praktisk tilnærming til prosjektledelse, og du tar i bruk kunnskapen gjennom oppgaver under og etter samlingene.

Det gjennomføres med tre intensive to-dagers samlinger med ca fire ukers mellomrom. I mellomperioden arbeider du i ditt eget tempo med litteratur og innleveringsoppgaver på internett. Her vil du bli veiledet.

Kurset avsluttes med en fagoppgave hvor du med bakgrunn i tilegnet teoretisk viser hva du har lært. Du skal utarbeide en praktisk prosjekthåndbok for egen bedrift. Flere av disse har blitt tatt i bruk allerede før studentene har fått vitnemål.

Du vil få mulighet til å ta 15 studiepoeng.

Prosjektledelse: Påmelding og informasjon

Publisert: Sist oppdatert: