Gå til innhold
2017

Går kraftig ut mot kutt i karbonfangst

Regjeringen vil kutte støtten til karbonfangst med hele 90 prosent. - Norges viktigste klimaprosjekt står i fare for å stoppe opp, sier NITO-president Trond Markussen. NITO og en rekke andre industriforbund advarer mot kuttforslaget.

NITO går sammen med alle de store industriforbundene på både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden kraftig ut mot regjeringens foreslåtte kutt i støtten til karbonfangst og -lagring (CCS) i statsbudsjettet for 2018.

I går sendte organisasjonene brev til medlemmene i Stortingets energi- og miljøkomité og olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) der de advarer mot regjeringens forslag om å kutte støtten til CCS med hele 90 prosent .

– Det viktigste klimaprosjektet i Norge står i fare for å stoppe opp, heter det i brevet, som Tekna, NITO, Fellesforbundet, Norsk olje og gass, IE, Norsk Industri, El og IT Forbundet, samt Bellona, LO og NHO står bak.

– Dersom Norge skal nå målene vi har forpliktet oss til i Parisavtalen er det nødvendig at fangst og lagring av CO2 i stor skala realiseres. Vi er derfor svært skuffet over at regjeringen foreslår å redusere satsingen på CO2-håndtering sier NITOs President Trond Markussen.

Karbonfangst og -lagring en del av det grønne skiftet og et vesentlig globalt klimatiltak. Markussen er skuffet over regjeringens budsjettforslag, som mangler ambisjonene som må til for å lykkes med en industriell satsning på karbonhåndtering.

Advarer mot regjeringens kuttforslag på CCS.pdf

Publisert: Sist oppdatert: