Gå til innhold
2017

Skaperglede på Barnas ingeniørdag

Vitensentrene og NITO inviterer barn og unge til å være oppfinnere for en dag. På Barnas ingeniørdag får unge forskerspirer på tre ulike vitensentre lære hva det vil si å være ingeniør.

NITO og vitensentrene har et felles mål om å fremme interesse for realfag og teknologi blant barn og unge, for på sikt å øke rekrutteringen til disse fagene. NITO har inngått en samarbeidsavtale med vitensentrene, og Barnas ingeniørdag lørdag 28. oktober er en del av dette.

- Vi er opptatt av at barn så tidlig som mulig skal få muligheten til å leke med og lære realfag og teknologi. Derfor er vitensentrene så viktige, sier Trond Markussen, president i NITO.

- Norge vil trenge flere ingeniører i fremtiden, og da må vi starte tidlig med å pirre nysgjerrigheten.

For store og små oppfinnere

Barnas ingeniørdag vil ha et spennende aktivitetsverksted der både liten og stor kan være oppfinner. Deltakerne kan følge spennende oppskrifter eller skape noe på egenhånd. Bygge et tårn med treklosser, eller skape noe helt nytt ved bruk av mer moderne teknologi.

Barnas ingeniørdag arrangeres på vitensentrene i Sarpsborg, Arendal og på Gjøvik. I en egen teknologikonkurranse konkurrerer unge oppfinnere på alle de tre vitensentrene.

- Opplegget er likt på Gjøvik, i Arendal og Sarpsborg, og vi koordinerer det hele. Vi har også en felles konkurranse med legoballongbiler og premier på tvers av alle tre sentrene på slutten av dagen, forteller direktør Geir Endregard på INSPIRIA science center i Sarpsborg.

Vil vekke realfagsgleden

Målet med Barnas ingeniørdag er å skape realfagsglede og kanskje gi barn lyst til å bli ingeniører når de blir store. NITO og vitensentrene håper at Barnas ingeniørdag vil være et lite bidrag til å nå dette målet.

Dagen er sponset av NITO - Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, og inngangsbillett er kun kr. 50,- denne dagen.

Barnas ingeniørdag på INSPIRIA science center 
Barnas ingeniørdag på Vitensenteret Sørlandet
Barnas ingeniørdag på Vitensenteret Innlandet

Publisert: Sist oppdatert: