Gå til innhold
Tannhjul. Illustrasjonsfoto: Colourbox
2017

Island med i nordisk ingeniørsamarbeid

Den islandske ingeniørorganisasjonen Verkfræðingafélag Íslands (VFÍ) blir fra 1. januar 2018 medlem av Association of Nordic Engineers (ANE).

Logo- Det blir stadig viktigere med regionalt samarbeid. Vi er derfor glad for at Island kommer med i ANE. Vår mulighet for innflytelse, for nordiske ingeniører og andre med teknisk og naturvitenskapelig bakgrunn, står slik sterkere såvel i Norden som utenfor, sier Trond Markussen, formann for ANE og president i NITO.

VFÍ ble stiftet i 1912. VFÍ representerer teknisk og naturvitenskapelige bachelorer og kandidater. VFÍ har 4.000 medlemmer.

- Gjennom historien har samarbeidet og felles holdninger vist seg å være gode verktøy til å få innflytelse og skape resultater for høyt utdannede med teknisk og naturvitenskapelig bakgrunn. Det gjelder både nasjonalt og internasjonalt. Jeg er glad for å ønske VFÍ velkommen ombord i ANE, sier Thomas Damkjær Petersen, formann for Ingeniørforeningen, IDA, i Danmark.

Det riktige stedet å være med

Formann for VFÍ, Páll Gíslason, gleder seg til samarbeidet.

- ANE er det riktige sted i Norden å delta for å øke oppmerksomheten for vår profesjon. Medlemskapet i ANE gir oss mulighet til å styrke den politiske dagsorden når det dreier seg om teknologisk utvikling og innovasjon. Takket være samarbeidet kan vi bedre løse felles utfordringer som for eksempel livslang læring for våre medlemmer i den digitale verden, understreker Páll Gíslason.

Ifølge vedtektene for ANE sitter formennene for medlemsorganisasjonene i ANEs styre.

Mer om Verkfræðingafélag Íslands 

Les mer om ANE

Aktuelle saker fra NITO


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: