Gå til innhold
Bilde av barn på vitensenter
2017

Vitensentrene får økte midler

NITO fikk gjennomslag i budsjettavtalen for mer penger til vitensentrene. - Dette gjør at vi når ut til flere med å skape interesse for realfag og teknologi, sier Kine Wangerud ved Vitensenter Sørlandet.

De ti regionale vitensentrene er viktige aktører for å skape interesse for og kunnskap om realfag blant barn og unge. I budsjettavtalen mellom de borgerlige partiene får vitensentrene 10 millioner kroner i økte bevilgninger. Dermed kan de nå ut til enda flere barnehagebarn og elever med et framtidsrettet realfagstilbud. NITO har lenge samarbeidet med vitensentrene og jobbet for at de skal få økte ressurser.

Når ut til flere barn og unge

- Dette gjør at vi kan ansette en pedagog til, og vi vil nå mange flere med undervisningsopplegg og gode aktiviteter. Vi kan også utvide våre åpningstider og aktiviteter i avdelingen som vi nå starter opp i Kristiansand, og nå flere familier. For Vitensenteret Sørlandet har dette særdeles stor betydning, sier Kine Wangerud, leder for Vitensenteret Sørlandet. 

De setter pris på at NITO har engasjert seg i vitensentrene.

- Vi er svært takknemlige for engasjementet og innsatsen for at vi skal utvikle og gjennomføre samfunnsaktuelle undervisningsopplegg. Det gir oss energi og motivasjon når vi har NITO som vår samarbeidspartner og sentrale støttespiller, sier Wangerud.

Kan reise mer ut til skolene

Også flere av de andre vitensentrene forteller at midlene gjør det mulig å øke antall pedagoger, slik at man kan gi et tilbud til enda flere skoler og elever med spennende pedagogiske opplegg og aktiviteter.

I tillegg ser man mulighet for å reise mer ut til skoler i regionen, oppdatere utstillingene, styrke egen kompetanse og øke tilbudet innen koding og teknologi.

NITO mener dette vil være et nødvendig bidrag til regjeringens realfagstrategi og digitaliseringsstrategi i grunnopplæringen, i tillegg til strategien "Tidlig innsats", og det kan gjøres mens man venter på at universiteter og høgskoler skal utvikle lærerkurs og utdanne lærerspesialister innen dette fagområdet.

Publisert: Sist oppdatert: