Gå til innhold
IUG-kvinne jobber med bistandsprosjekt. Foto: Ingeniører uten grenser
2017

100.000 til Ingeniører uten grenser

NITO ønsker flere bistandsrelaterte bacheloroppgaver og gir Ingeniører uten grenser (IUG) 100.000 kroner i støtte. NITOs president har nylig meldt seg inn i IUG, han oppfordrer alle andre til også å melde seg inn.


Ingeniørene har avgjørende rolle for å nå FNs tusenårsmål. Hør NITOs president, Trond Markussen, og leder i IUG, Ola Mannsåker, samtale om mulighetene gjennom IUG.

Gjennom IUG bidrar norske ingeniører i en rekke bistandsprosjekter verden over. Det betyr alt fra umiddelbar krisehåndtering til langsiktig utviklingsarbeid.

- Vi hjelper bistandsorganisasjoner å gjennomføre oppdrag mer effektivt, og med høy kvalitet. Slik kan vi hjelpe flere, bedre, forklarer Ola Mannsåker som er daglig leder i IUG.

Ingeniører + bistand = sant

Mannsåker mener å se en økende bevissthet i befolkningen om at ingeniører har en avgjørende rolle i bistandsarbeid. Han er glad for at stadig flere blir medlem av organisasjonen.

- Alle, uansett bakgrunn kan være medlem i Ingeniører uten grenser. Er du ingeniør og medlem, så har du mulighet til å delta i våre oppdrag, sier Ola Mannsåker.

- Studenter som har bistandsrelaterte temaer i sin masteroppgave kan søke om støtte til arbeidet.

Han har nå fått NITOs president og visepresident med i medlemsmassen, og ønsker mange flere inn. Det er mulig å være medlem som enkeltperson men også som bedriftspartner.

20. desember: Internasjonal solidaritetsdag

Ingeniørengasjement redder liv

NITO er en aktiv støttespiller for IUG. Organisasjonen har nylig bevilget 100.000 kroner til støtte for «Bachelor med Mening»-oppgaver. Beløpet gis fra NITOs Støttefond for internasjonal solidaritet.

- Dette er vi selvfølgelig svært glad for. Vi har flere spennende oppgaver som vi ønsker å støtte, forteller Mannsåker.

Et konkret eksempel på prosjekt som studenter søker om støtte til er å få til en rehabilitering av energisystemet til hovedvannkilden til Haydom Hospital i Tanzania.

- Slike prosjekter er helt nødvendig at blir gjennomført, dette vil bidra til å gi økt livskvalitet for mange og redde liv, sier Mannsåker.

Gode grunner til å bli medlem av Ingeniører uten grenser

  • Vi bør alle strebe etter å oppfylle FNs bærekraftsmål. De er umulige å nå uten ingeniører (rent vann, ren energi m.m.).
  • IUGs engasjement er et godt redskap for å få en bedre verden.
  • Engasjement i en lokal IUG-avdeling gir mening
  • Ta oppdrag i felt: IUG har database for ingeniørmedlemmer som ønsker å bidra dersom muligheten byr seg.
  • Solidaritetsansvar: Gjennom bedriftsmedlemskap viser bedriften at den er med på å ta et viktig samfunnsansvar.
  • Som student-medlem kan du få støtte til å skrive en Bachelor med mening (bmm) eller Master med mening (mmm), og bruke erfaringene du får til å skaffe deg jobb.

Bli medlem av Ingeniører uten grenser 

Bli bedre kjent med Ingeniører uten grenser

Publisert: Sist oppdatert: