Gå til innhold
Foto av rot i regnskapet. Foto: Colourbox
2017

Årsoppgjør: Vær obs på endringene – unngå dagmulkt

Det er tid for å jobbe med næringsoppgaven, snart skal selvangivelsen være klar. Å ikke være oppmerksom på de nye reglene kan koste deg dyrt. Utvalgte NITO-medlemmer kan få gratis bok som veileder deg gjennom årsoppgjøret

Næringsrapport skatt skal bidra til å gjøre det enklere for deg som er selvstendig næringsdrivende å levere selvangivelse og næringsoppgave.

Næringsrapport skatt er en leveringsform for næringsdrivende med enkle skatteforhold. Enkeltpersonforetak må fortsette til skattemeldingen etter at Næringsrapport skatt er fylt ut for å korrigere personlige tall og sende inn. Aksjeselskap er ferdige med innsendingen når de har levert Næringsrapport skatt.

Løsningen for aksjeselskaper åpnet 21. februar 2017 og løsningen for enkeltpersonforetak åpner 4. april 2017. Fra 8. februar var det ikke lenger mulig å levere for 2015.

Husk fristen for årsoppgjøret er 31. mai.

Vær oppmerksom på blant annet:

  • Selvstendig næringsdrivende får ikke lenger levere selvangivelse med mer på papir. Leverer du likevel på den måten, regnes det som ikke levert.

    Med driftsinntekter (omsetning) i næring på 50.000 kroner eller mindre, og du ellers oppfyller vilkårene, kan du slippe å levere egen næringsoppgave, men du må likevel levere selvangivelse for næringsdrivende elektronisk.
  • Overhold fristene! Nytt av året er at det automatisk påløper dagmulkt fra fristen løper ut til du leverer.

Få gratis bøker

Otto Risangers e-bok «Næringsoppgaven – gjør det selv» vil være nyttig for de som skal levere disse dokumentene. Dette er en rett-på-sak veiledning om næringsoppgaven og andre skatteskjemaer for næringsdrivende. Gjennom medlemskap i NITO Egen bedrift får du gratis denne boken og fem andre aktuelle e-bøker. Det er:

  • Frie yrker og skatt: Fragragsmuligheter
  • Sykepenger og trygd
  • Moms – ikke moms?
  • Beste selskapsform – hva bør jeg velge
  • Lønn, frilans, næring

Du får enkelt tilgang på bøkene ved å sende en e-post til  i NITO.

Lykke til med årsoppgjøret!

Bli med i NITO Egen bedrift

Se og levere skattemeldingen med Næringsrapport skatt

Aktuelle fagkurs

Publisert: Sist oppdatert: