Gå til innhold
Tidligere ledere og æresmedlemmer samlet på landsmøtet
På 15-årsjubileummet deltok alle tidligere studentledere. I tillegg deltok også de to som gjennom 15 år har fått hedersbevisning fra studentorganisasjonen, og tidligere rådgivere for studentorganisasjonen.
2017

Studentene jubilerer

- NITO studentene har klart å etablere en sterk og synlig organisasjon i en moderne tid der solidaritet og samhold ikke alltid er første prioritet, sier visepresident i NITO, Trude Skogesal.

NITO Studentene fyller 15 år i år, og markerte dette på landsmøtet 31. mars til 2. april.

Skogesal, som holdt hilsningstale til studentene fredag, peker på at dyktige ledere og styrer har ført organisasjonen frem til å være en sterk og tydelig stemme.

- Spesielt innen kvalitet og finansiering av ingeniørutdanningen har NITO Studentene gjort seg bemerket gjennom kampanjer som viser samfunnsansvar: Rød dør for å hindre frafall, fotokampanje for å synliggjøre gammelt og utgått utstyr på utdanningsinstitusjonene, og tett samarbeid med Ingeniører uten grenser er noen av dem.

Framtidsperspektiv

- For NITO er studentorganisasjonen svært viktig. Den har stor betydning for rekruttering til NITO når studentene går over i arbeidslivet. Men det er også viktig at vi trenger unge øyne som ser verden slik den skal bli, ikke bare slik vi ser at den er. Slik kan vi være med på å forme fremtiden for ingeniørene, til det beste for samfunnet, sier Skogesal.

Samarbeid mellom NITO Studentene og «voksen» NITO har blitt bedre og sterkere de seneste årene. Studentlederen deltar som observatør i hovedstyremøtene. NITO og studentene samarbeider om politiske saker innen utdanningspolitikk og arbeidslivspolitikk, og står som oftest frem med felles budskap.

Med 12 000 medlemmer er NITO Studentene en av Norges største studentorganisasjoner. NITO Studentene består av studenter på bachelor- og masternivå, med lokallag spredt utover 21 studiesteder rundt om i landet.

På bildet øverst:

Bak: Emanuel Rygg (tidligere studentleder), Kristine Nicolaisen (tidligere studentleder), Lasse Bjerke (tidligere studentleder), Øystein Grøndahl (hedersgjest), Steinar Pedersen (tidligere studentleder), Marianne Groven (tidligere studentleder).

Foran: Jaroslaw Kurpisz (hedersgjest), Maria Middelthon (tidligere studentleder), Omar Samy Gamal (sittende studentleder), Cato Haugland (tidligere studentleder), Kristin Nytræ (tidligere studentleder), Stig Kleven (tidligere studentleder), Espen Tveitevåg (tidligere studentleder).

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: