Gå til innhold
Ordsky  -  Illustrasjon: Colourbox
Ordsky - Illustrasjon: Colourbox
2017

NITO-medlemmene er opptatt av IKT – vårens temamøter er snart fulltegnet

Det er ikke lenge siden vi fantaserte om roboter som kunne støvsuge eller klippe gresset, mens vi innerst inne trodde det hele var en god spøk. Men den gang ei, vi lever i en digital revolusjon og temaer knyttet til digitalisering slår godt an hos NITO-medlemmer denne våren.

Temamøtet om IoT og SmartHomes, som fagutvalget for IKT satt opp 6. april ble fulltegnet på rekordtid, og fikk venteliste. For å møte etterspørselen er det satt opp et nytt møte 26. april, og også her er det kun få plasser igjen.

IoT, eller Internet of Things er vår tids digitale revolusjon. På temamøtet får du høre mer om hva det er og hvilken nytte du kan ha av det. Møtet finner sted i Telenors lokaler, og du får se, lytte og lære, med både film, foredrag og omvisning. IoT rommer alt fra kjøleskap som forteller når melken går ut på dato, til kaffemaskiner du starter via smarttelefonen. Det er nesten bare fantasien som setter begrensning.

Kunstig intelligens

Et annet aktuelt tema er kunstig intelligens, som står på plakaten 27. april. Også her får du får høre mer om hva det er og hva det kan brukes til. Det er fortsatt noen ledige plasser, men det strømmer inn påmeldinger. Ingressen på møtet lover at kunstig intelligens er mer enn roboter og sjakkspillende datamaskiner... Professor innen robotikk og intelligente systemer, Jim Tørresen, gir deg en introduksjon til temaet.

Ikke overrasket

Utvalget er glade, men ikke overrasket over at tematikken treffer medlemmene. I en tid med så store digitale omveltninger er det viktig å holde seg oppdatert, og NITO-medlemmer er både nysgjerrige og flinke til å følge med, sier IKT-utvalgsleder Harald Stavn

Det begynner å bli få plasser ledig. Skal man være sikret plass, må påmelding skje så snart som mulig:

Påmelding temamøte ITIL

Påmelding temamøte: IoT og SmartHomes

Påmelding temamøte: Kunstig intelligens

Aktuelle kurs innen IKT

Glasspaper Trondheim, Trondheim, 11. september 2017
Publisert: Sist oppdatert: