Gå til innhold
2017

Aksjon ved fem bedrifter på Fornebu

- Hvordan skal norske bedrifter vinne kontrakter framover, og hvordan bør arbeidslivet være? Norsk arbeidsliv er under press. Det er viktigere enn noen gang å være fagorganisert. Vi har allerede mange medlemmer i Oslo og Akershus, men nå gjør vi et ekstra stunt overfor bedriftene på Fornebu, sier Trond Markussen, president i NITO, Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer.


Torsdag morgen 1. juni arrangerte NITO aksjon ved fem bedrifter på Fornebu.

- Det gode arbeidslivet vi har i Norge i dag er skapt av de som har gått foran oss, skal det ivaretas og bygges videre på en god måte må enda flere velge å organisere seg. Ingenting kommer av seg selv, sier Markussen.

- Skal norske bedrifter vinne konkurransen om leveranser framover så er vi nødt til å gjøre en god jobb. Digitalisering er et viktig stikkord som gjelder for alle bransjer.

- For å sikre en god utvikling og et godt arbeidsliv, så skjer det i samarbeidet mellom arbeidsgivere og arbeidstakere. Fagforeninger skal være framoverlente og ha god dialog om å finne de beste løsningene, sier Markussen.

Har plass til flere

Noen av de mange deltakerne på aksjonen.NITO har mer enn 83.000 medlemmer på alle nivå; bachelor, master og høyere, men har plass til flere.

- Mange i Norge opplever usikkerhet omkring sin arbeidshverdag. Medlemskap i en arbeidstakerorganisasjon gir en ekstra trygghet. Vi er opptatt av å ivareta ingeniørers og teknologers rettigheter og at de skal lykkes i arbeidslivet, sier Markussen.

Mobiliserer

Stand på FornebuNå mobiliserer NITO og har en samling på Fornebu for alle sine topptillitsvalgte. 1. juni ble det stands på morgenen både på Statoil, Evry, Telenor, Kværner og Aker.

- Vi møtte folk som kom på jobb. Det var hyggelig å prate med de som jobber her. Vi delte ut nøtter og vann, sier Markussen.

- Dette er starten på mer synlighet omkring arbeidsliv og arbeidstakerspørsmål rundt om i hele landet, forklarer Markussen.

- Hvordan skal Norge vinne kontrakter, og hvordan vil at arbeidslivet skal være? Ingeniørenes stemme er viktig. Ingeniører og teknologer sitter med viktige nøkler til mer verdiskaping i Norge i årene som kommer.

Kunsten å overbevise – inviterer til gratis møte

Alle ingeniører og teknologer i Asker og Bærum ble invitert til et gratis møte på Quality Hotel Expo samme dag. Det handler om kunsten å overbevise. Det er Vibeke Holtskog som holder foredrag for arbeidstakere om argumentasjonsteknikker, om hvordan få gjennomslag for egne ideer, forslag og meninger. Hun er utdannet språklærer med videreutdanning i retorikk, kommunikasjon og ledelse.

Kunsten å overbevise - lunsjmøte

Kunsten å overbevise - ettermiddag

Publisert: Sist oppdatert: