Gå til innhold
PC med tallet 10. Illustrasjonsfoto: Colourbox
2018

Dette er de ti mest leste aktuelt-sakene våre i 2017

Stadig flere bruker nito.no for å oppdatere seg om norsk arbeidsliv, prøve ingeniørenes lønnskalkulator, velge seg et kurs og for å benytte økonomiske medlemsfordeler. En del kommer også for å se NITOs nyheter, våre aktuelle saker. Her er de ti mest leste i 2017:

 1. Tvist om arbeidstid – NITO venter på avklaring fra Høyesterett
  Arbeidmiljølov i bokhylleSaken handler om EFTA-domstolens uttalelse om hvilke tilfeller reisetid skal regnes som arbeidstid. NITO har over lang tid arbeidet for at reisetid ikke kan defineres som hviletid. Uttalelsen i EFTA-domstolen er etter NITOs oppfatning lovende og saken kan potensielt ha positive konsekvenser for NITOs medlemmer.

  Les saken: Tvist om arbeidstid – NITO venter på avklaring fra Høyesterett

 2. Lønnsoppgjøret: Skal forhandle tøft
  - NITOs lønnspolitikk handler om lokal lønnsdannelse, så der det er en bedrift som går så det suser og gir god avkastning til eierne, skal vi også være med og dele kaka, sier Tom Helmer Christoffersen, leder for forhandlingsutvalget i privat sektor i NITO. Han forventer tøffe lønnsforhandlinger for NITOs tillitsvalgte i løpet av året.

  Les saken: Skal forhandle tøft
   
 3. Forsikring er mer enn bare pris
  Når du som NITO-medlem benytter deg av medlemsfordelene innen bank og forsikring, skal du være trygg på at du har gjort et godt valg. Samarbeidet mellom NITO og Gjensidige gjør at du får forsikringer som er blant de beste på markedet. Ingen andre selskaper enn Gjensidige kan tilby forsikring i samarbeid med NITO. – Husk at du får gode samlerabatter, og i tillegg kan du få kundeutbytte.

 4. Stortingsvalget 2017 – dette svarer partiene på NITOs spørsmål
  Stortinget med logoerHva er viktig for ingeniører og teknologer for framtidas Norge? NITO har utfordret partiene. Se hva partiene svarer.

  Les saken: Dette svarer partiene på NITOs 11 spørsmål

 5. Ny diettskatt rammer mange
  Regjeringen og budsjettpartnerne vil endre skattleggingen av diett. En innføring av diettskatt på 150 kroner vil ramme svært mange. NITO mener diettsatsene må økes.

  Les saken: Ny diettskatt rammer mange

 6. Dette lover Høyre og FRP ingeniørene
  Velgerne gir de blå mulighet til å regjere videre. Her er hva vi kan vente oss.

  Les saken: Dette lover Høyre og FRP ingeniørene

 7. Billig forsikring, billig bank
  Ta gjennomgangen av privatøkonomien. Du kan spare mye gjennom våre økonomiske medlemsfordeler. Du får gode rabatter på blant annet bank og forsikring, hotelllovernattinger, kurs og kompetanseheving.

  Les saken: Billig forsikring, billig bank

 8. Stortingsvalget 2017: Partiene spriker om NITOs hjertesaker
  De politiske partiene har i valgkampen fått 11 spørsmål om de viktigste sakene for ingeniører og teknologer. Mange av partienes svar er ganske like, men det er også store forskjeller. Her er våre kommentarer om partienes svar.

  Les saken: Partiene spriker om NITOs hjertesaker

 9. Gambling med helseopplysninger
  Hengelås. Illustrasjon: ColourboxVi advarte ansikt til ansikt. Vi advarte i brev. Vi advarte på NRK Ytring om at nordmenns helseopplysninger kan havne i feil hender. Det er fristende å dra frasen «hva var det vi sa».

  Les saken: Gambling med helseopplysninger

 10. Oppdager dårlig isolasjon
  15 prosent av de som har kjøpt bolig har senere oppdaget at isolasjonen er dårlig, viser en undersøkelse YouGov har gjort for NITO Takst.

  Les saken: Oppdager dårlig isolasjon

Se alle aktueltsaker

Aktuelle saker fra NITO


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: