Gå til innhold
Deltakere på "Jenter og teknologi" i Oslo
2018

Jenter og teknologi 2018: Vellykket turné med NITO og NHO

- Vi har hatt fulle hus over hele landet, med entusiastiske jenter i salen som ser ut til å ha hatt stor glede av de forrykende foredragene fra kvinnelige rollemodeller som har valgt teknologisk utdannelse og jobb, sier Trond Markussen.

I mars 2018 inngikk NITO en avtale med NHO om å samarbeide om prosjektet. Det overordnede målet er å bidra til å øke kvinneandelen på teknologiutdanninger i alle deler utdanningssystemet og er finansiert av Barne- og likestillingsdepartementet (BLD).

- Det er en stor utfordring at ikke flere jenter velger ulike teknologiske fag. Skal vi få opp antallet teknologer, og få de beste hodene og hendene, er vi nødt til å rekruttere talenter fra hele befolkningen. Vi trenger at flere jenter velger teknologiutdanninger for å henge med i den teknologiske utviklingen, sier Markussen som håper og tror at møtet med rollemodellene vil gjøre en forskjell.

I 2017 og 2018 sponset NITO drømmeturen til NASA-konkurransen, som er del av Jenter og teknologi. I år er NITO med som samarbeidspartner på hele prosjektet.

Tolv show rundt i landet

Turnéen hadde kick-off fredag 2. november på Chateu Neuf i Oslo, hvor Brynhild Asperud fra NITOs hovedstyre åpnet arrangementet sammen med NHOs viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid.

Jenter og teknologi var innom hele tolv steder rundt om i landet og med på turnéen var to faste kvinnelige rollemodeller, flymekaniker Karianne Munkeby og VVS-ingeniør Nora Holand, i tillegg til mange lokale rollemodeller.

NITOs avdelingsstyrer stod for åpningsinnlegg sammen med NHOs regionskontor på de enkelte stedene. Turnéen ga NITO og NHO mye omtale og fikk over 93 redaksjonelle oppslag i diverse medier.

Livestream

Turnéen ble rundet av med en livestream med 1057 påmeldte elever fra hele landet som fulgte med fra klasserommet.

Livestreamen ble sendt tre ganger i løpet av dagen og bestod av en sofaprat med de to faste rollemodellene fra turnéen: Karianne og Nora, og NITO-medlem Safina de Klerk som jobber som ingeniør på Teknisk museum, etterfulgt av en Kahoot-konkurranse.

NASA-konkurranse

Som en del av Jenter og teknologi-prosjektet ble det i høst utlyst en konkurranse blant kvinnelige teknologistudenter om å vinne en drømmetur til NASA i Houston, der de skulle lage og sende inn en video hvor de forteller om «hvilken teknologi de tror vi ikke kan klare oss uten om 30 år».

Konkurransen fikk over 100 bidrag og seks vinnere ble valgt ut som ble med på tur til NASA sitt hovedkvarter i Houston, Texas. NASA-konkurransen var delvis sponset av Samarbeidsutvalget i NITO og NHO. 

Teknologi og realfag gir mange muligheter

realfagsjente web gettyimages.JPG

Norge trenger flere ingeniører. Utfordre barn og unge rundt deg til å utforske mulighetene som ligger i teknologi og realfag.

Teknologi og realfag – noe for meg?

Publisert: Sist oppdatert: