Gå til innhold
2018

Kahoot! 8. mars

Ungdomsskoler over hele landet inviteres til å konkurrere om å bli beste lag i realfag. Vi kjører Kahoot! på Vitensenteret i Oslo og som live stream på YouTube. Bli med og konkurrer om å vinne en 3D-printer til klassen din på selveste kvinnedagen.

Bli med på et spennende og lærerikt spill og lær masse om realfag og teknologi, norske oppfinnelser, nordlys og roboter. 

Dette gjør du for å være med i konkurransen:

Du trenger en skjerm i klasserommet der dere kan kjøre strømming via YouTube med lyd. Kahooten kjøres over denne skjermen, med en programleder som forklarer hva som skal skje underveis. En lenke til YouTube vil bli lagt ut både på NITO.no og i Facebook-eventet før konkurransen starter

Konkurransen går i to omganger. Dere velger selv om dere vil være med kl. 10 eller kl 12.

Klassen bør deles inn i grupper, med en gruppeleder. Siden det er kvinnedagen 8. mars anbefaler vi selvsagt at dette er en jente. Gruppene svarer på kahooten via mobiltelefon, nettbrett eller PC. Det lønner seg å laste ned Kahoot!-appen til mobil eller nettbrett i forkant. Bruker dere PC må dere gå inn på www.kahoot.it for å kunne svare.

Øv deg på spillet nå – prøv våre to test-kahoots:

Nordlysets mysterier

Tipp og vinn en oppfinnelse

Spør læreren din om din klasse kan delta. Dere kan delta i klasserommet via Youtube, eller besøke vitensenteret i Oslo.

Vi kjører live stream direkte fra Vitensenteret i Oslo, med gjester og inviterte skoleklasser. Meld din interesse og få oppdateringer til arrangementet på vårt Facebook-event: 

Meld interesse: 8. mars - Kahoot!-konkurranse

  • Dato: 8. mars 2018
  • Tidspunkt: Konkurransen går i to omganger, kl. 10-11 og kl. 12-13
  • Sted: Norsk Teknisk Museum (Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo) og live på YouTube
  • Husk å laste ned den nye Kahoot-appen!

Til foreldre: Gi tenåringsbarna innsikt i teknologi og realfag 

Framtidas Norge trenger flere ingeniører og teknologer. Når barna skal orientere seg om ulike utdanninger må du sørge for at de også ser hvilke muligheter som byr seg innen teknologi og realfag.

Store og små oppgaver skal løses, både globalt og lokalt. Som teknolog og ingeniør vil du kunne ha nøkkelen til å løse framtidas utfordringer. Bli med på det! Som ingeniør kan du jobbe innenfor svært mange bransjer.

Siden vi vil at enda flere jenter skal velge teknologi og realfag, benytter NITO muligheten til å løfte fram en realfagskahoot på kvinnedagen 8. mars. Det skjer i samarbeid med Kahoot! og Teknisk museum i Oslo. Kahooten og arrangementet går via live streaming på YouTube, dermed må du ikke være i Oslo for å delta.

Fortell det til lærere – klassen kan vinne 3D-printer

Har du barn på ungdomsskolen kan du be dem om å fortelle læreren om denne muligheten, klassen kan vinne en 3D-printer. Du må gjerne kontakte lærere du kjenner å fortelle om muligheten.

Kahoot! er gøy og lærerikt – dette er noe alle liker!

Aktuelle saker om utdanning og karriere

- Teknologi bygger broer

Jakob Karlsen (23) fra Averøy på Nordmøre ønsker å være bindeleddet mellom det nasjonale og...


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: