Gå til innhold
2018

NITO kjemper for arbeidsplassene i Rolls Royce Marine

Styret i Rolls Royce Marine har vedtatt at de ønsker et salg av virksomheten. NITO mener det er viktig å sørge for fortsatt innovasjon og utvikling av havromsteknologi og jobber for å bevare arbeidsplassene. Brev er nå sendt næringsministeren.

Mann som skrur. Illustrasjonsfoto: Rolls RoyceRolls-Royce Marine er en av de store aktørene innenfor innovasjon i maritim næring og er en av de største eksportører av norsk teknologi til en global maritim næring.

Èn av fire skip i verdensflåten seiler med utstyr fra selskapet, og det meste av dette er produsert ved fabrikker langs kysten av Norge.

Rolls Royce Marine har en unik verdi og betydning for norsk næringsliv. Det handler om 1600 arbeidsplasser, mange med høyteknologisk spisskompetanse, og produksjon.

Vil selge

Styret har vedtatt at de ønsker et salg av Rolls Royce Marine, og helst hele virksomheten.

NITO er blant dem som oppfordrer ledelsen, lokale og nasjonale politikere, arbeidstakerorganisasjoner og arbeidsgiverforeninger til å arbeide for at et eventuelt salg:

  • Sikrer gode industrielle eiere med langsiktige perspektiver som har ønsker om å videreføre virksomheten på Sunnmøre.

  • Sikrer eiere som bevarer kompetansen innenfor maritime næringsklynger, fra utdanning og opplæring av sjøfolk til forskning og utvikling.

  • Sikrer eiere som legger til rette for videreutvikling av produktportefølje gjennom innovasjon innen maritim teknologi og havromsteknologi.
Det bes om et møte med Møre og Romsdalsbenken for å drøfte situasjonen og mulige tiltak.

Brev til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

Brevet er et initiativ fra Fellesforbundet, Negotia, Lederne, Tekna og NITO.

Aktuelle saker fra NITO


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: