Gå til innhold
2018

Høyt utdannede kan tape på ny pensjonsordning i det offentlige – og de yngste får det verst

Akademikerne varsler kamp mot regjeringen i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon.

Person på vei oppoverEn rapport utført av Actecan på vegne av Akademikerne viser at langtidsutdannede risikerer å komme langt dårligere ut med ny ordning enn med den gamle, slik regjeringen og arbeidsminister Anniken Hauglie nå skisserer opp det nye systemet.

- Det er ingen tvil om at dagens ordning må endres, fordi den slår svært dårlig ut for de yngre generasjonene. Men rapporten viser altså at regjeringens skisse til ny pensjonsordning gjør ting verre: Dagens 25-åringer vil kunne få helt ned i 42 prosent av lønnen de har i slutten av karrieren i pensjon, mot 66 prosent for de som går av med pensjon i dag, sier leder Kari Sollien, som forhandler for Akademikerne sammen med Anders Kvam og Jan Olav Birkenhagen.

Nå setter partene seg ned ved forhandlingsbordet, for å forhandle pensjonen til hundretusener av ansatte i staten, kommunene og sykehusene.

Rapport fra Actecan - en ny offentlig tjenestepensjon

NITO og Akademikerne
NITO er på det statlige avtaleområdet tilsluttet hovedsammenslutningen Akademikerne-stat og omfattes av alle sentrale avtaler der Akademikerne er part på lik linje med de andre foreningene i Akademikerne.
Avtaler og særavtaler i statlig sektor

Følg lønnsoppgjøret i Stat

Alle temasider om lønn og arbeidsliv (A-Å)

Publisert: Sist oppdatert: