Gå til innhold
2018

Jenter og teknologi: NITO og NHO sammen om å få flere jenter til å velge teknologiske fag

NHO og NITO har inngått et samarbeid om prosjektet «Jenter og teknologi». Det overordnede målet for prosjektet er å bidra til å øke kvinneandelen på teknologiutdanninger i alle deler av utdanningssystemet.

Jenter og teknologi finansieres over statsbudsjettet

Jenter og teknologi ble gjort til et nasjonalt prosjekt i 2016, med finansiering på 2 millioner kroner over statsbudsjettet. Senere har støtten blitt økt til 2,5 millioner, gjeldende for 2017 og 2018. NHO har hittil hatt prosjektansvar. Nå er NITO med som partner i prosjektet.

- Vi er veldig glade for å være med på dette viktige arbeidet. Det vil være stort behov for ingeniører og teknologer framover, og det er viktig at vi får med oss de flinke jentene, sier Trond Markussen, president i NITO.

Mange muligheter for ingeniører

Han oppfordrer jenter til å se på alle mulighetene som ligger i ingeniørfagene.

- Det er snart søknadsfrist for høyere utdanning og jeg håper vi ser en økning av jenter som søker til teknologiske fag. Skal vi få opp antallet teknologer, og få de beste hodene og hendene, er vi nødt til å rekruttere talenter fra hele befolkningen. Vi trenger at flere jenter velger teknologiutdanninger for å henge med i den teknologiske utviklingen, sier Markussen

Onsdag 21. mars ble avtalen mellom de to organisasjonene skrevet under. NHO-direktør Kristin Skogen Lund er glad for å ha NITO med på laget.

- Dette er en sak som står hjertet mitt nært, vi har stort behov for teknologer framover og da må vi ha med jentene, sa Skogen Lund.

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: