Gå til innhold
Møtebord med representanter fra bedriften og organisasjoner og politikere rundt.
Positive signaler fra møtet med Møre- og Romsdalsbenken 1. mars.
2018

NITO kjemper for arbeidsplassene i Rolls Royce Marine – positive signaler

Styret i Rolls Royce Marine har vedtatt at de ønsker et salg av virksomheten. NITO mener det er viktig å sørge for fortsatt innovasjon og utvikling av havromsteknologi og jobber for å bevare arbeidsplassene. NITO har sammen med Fellesforbundet, FLT, Lederne, Tekna, Negotia, møtt næringsministeren og politikerne på Møre- og Romsdalsbenken om saken.

Tirsdag 10. april var næringsministeren på besøk hos Rolls Royce i Ålesund og møtte blant andre tillitsvalgt for NITO Rolv Ole Aakre. Aakre var fornøyd med møtet og ministerens positive innstilling, men det er fortsatt ingen avklaring om salget og bedriftens framtid.


Hør NITO-president Trond Markussen og hovedtillitsvalgt i NITOs bedriftsgruppe ved Rolls Royce, Rolv Aakre, oppsummere møtet med næringsministeren 22. februar.

Mann som skrur. Illustrasjonsfoto: Rolls Royce

Alle fagorganisasjonene i Rolls Royce; NITO, Fellesforbundet, FLT, Lederne, Negotia og Tekna, møtte 1. mars en svært lydhør og interessert Møre- og Romsdalsbenk.

Det ble betegnet som et godt møte med tydelige positive signaler fra lokale stortingsrepresentanter.

Mulige tiltak innen forskning ble drøftet, samt at det ble understreket hvor viktig det er at berørte lokale ordførere, utdannings- og forskningsinstitusjoner, engasjerer seg i konsekvenser av salg av bedriften.

Rolls Royce, møte 1. mars.NITOs representanter, hovedtillitsvalgt Rolv Aakre, og Tom-Helmer Christoffersen fra NITOs hovedstyre, melder om at alle fagorganisasjonene var godt fornøyd med møtet og setter pris på at Møre- og Romsdalsbenken ønsker å ha tett kontakt med fagorganisasjonene om veien videre.

Konstruktivt møte med næringsministeren

De samme organisasjonene var i møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen 22. februar. Det varslede salget av Rolls Royce og et eventuelt tap av arbeidsplasser stod på agendaen.

- Vi står sammen om felles ønske om å sikre arbeidsplassene til Rolls Royce, og unngå en nedlegging ved salg av bedriften. Det skjer mye god og nyttig verdiskaping i bedriften i dag, som også er av nasjonal betydning, sier Trond Markussen.

Fagorganisasjonene møtte en engasjert minister som sier han vil se på alt fra enklere ordninger, søke støtte til FoU-programmer innenfor maritim næring og havrom, til å synliggjøre hva som er menyen av virkemidler og tiltak som man kan dra nytte av.


Alle lokale tillitsvalgte.

Verdiskapingen må forbli i landet

Møte med næringsministeren- Vi er opptatt av at den verdiskapingen som selskapet bidrar med forblir i landet. Norge er verdensledende innenfor havrommet og det er dette vi skal leve av i årene framover, sier Rolv Aakre, hovedtillitsvalgt for NITO ved Rolls Royce.

- Vi setter pris på at både næringsministeren og Møre og Romsdalsbenken på Stortinget, møter oss på kort varsel.

Møte med næringsministerenRolls-Royce Marine er en av de store aktørene innenfor innovasjon i maritim næring og er en av de største eksportører av norsk teknologi til en global maritim næring.

Èn av fire skip i verdensflåten seiler med utstyr fra selskapet, og det meste av dette er produsert ved fabrikker langs kysten av Norge.

Rolls Royce Marine har en unik verdi og betydning for norsk næringsliv. Det handler om 1600 arbeidsplasser, mange med høyteknologisk spisskompetanse, og produksjon.

Anmodning til næringsministeren, fakta om Rolls Royce og kontakinformasjon til tillitsvalgte

Vil selge

Styret har vedtatt at de ønsker et salg av Rolls Royce Marine, og helst hele virksomheten.

NITO er blant dem som oppfordrer ledelsen, lokale og nasjonale politikere, arbeidstakerorganisasjoner og arbeidsgiverforeninger til å arbeide for at et eventuelt salg:

  • Sikrer gode industrielle eiere med langsiktige perspektiver som har ønsker om å videreføre virksomheten på Sunnmøre.

  • Sikrer eiere som bevarer kompetansen innenfor maritime næringsklynger, fra utdanning og opplæring av sjøfolk til forskning og utvikling.

  • Sikrer eiere som legger til rette for videreutvikling av produktportefølje gjennom innovasjon innen maritim teknologi og havromsteknologi.

Det var en lydhør minister delegasjonen møtte.

Brev til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

Brevet er et initiativ fra Fellesforbundet, Negotia, Lederne, Tekna og NITO.

 

Aktuelle saker fra NITO


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: