Gå til innhold
2018

NITO-støtte til Statoils navnebytte

Statoil skifter navn til Equinor. - Det henspeiler på likevekt og balanse og har også med seg det norske, sier Stig Lægreid, konserntillitsvalgt for NITO i Statoil.

Stian LægreidNITO har over 1300 medlemmer i Statoil, de er fordelt utover hele landet.

- Når vi først skal skifte navn er jeg veldig godt fornøyd med Equinor. Det henspeiler på likevekt og balanse og har også med seg det norske, sier Lægreid (bildet).

- Vi ønsket et navn som viser at vi er i transisjon til et bredt energiselskap, som driver med mye mer enn olje og gass, og det har vi fått.

- Jeg håper og tror at dette vil bli godt tatt i mot både i og utenfor selskapet, sier han.

Null påmeldte til høring om Statoils navnebytte (NRK)

Konkurransedyktig også i framtida

Equinor logoAlle de fem foreningene som organiserer ansatte i Statoil støtter styrets forslag til generalforsamlingen om å skifte navn: Industri Energi, SAFE, NITO, Tekna og Lederne. De oppsummerer nyheten om navnebyttet slik:

  • Det er viktig for Statoil å være forberedt og konkurransedyktig også i en lavkarbon-framtid.
  • Selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap er framtidsrettet, og gjør det også naturlig å skifte til et navn som bedre omfatter alle energiformer selskapet skal produsere; olje, gass og fornybar.
  • Vi er stolte av selskapets historie, og over Statoils ambisjon om å være den ledende og mest karboneffektive produsenten av olje og gass.
  • Samtidig ligger en stadig større del av framtidens energimarked i fornybare energikilder, og vi ser allerede hvordan vi kan bruke vår kompetanse på fornybar området.
  • Vi er og skal være et verdibasert selskap og vi er stolte av vår norske opprinnelse, og derfor støtter vi ledelsens og styrets forslag om fra 16 mai å hete Equinor.

NITO Petroleum

Statoil skifter navn til Equinor

Aktuelle saker om energi og klima

Gap-rapport om sirkulær økonomi

Publisert: Sist oppdatert:

NITO ble i fjor med på et samarbeid med blant annet Circular Norway om en rapport om hva status f...


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: