Gå til innhold
2018

Verdens vanndag: Vi samarbeider med Ingeniører uten Grenser

På verdens vanndag 22. mars signerte NITO en samarbeidsavtale med Ingeniører uten Grenser (IUG). Avtalen går blant annet ut på at NITO skal bidra med 200.000 kroner til IUG hvert år.

Helt siden IUG  startet opp i 2011 har NITO vært en aktiv støttespiller, og flere av menneskene som startet IUG var ansatte og tillitsvalgte her hos oss.

- Vi i IUG er veldig glade for at NITO viser sitt solidaritetsarbeid i praksis ved å inngå denne samarbeidsavtalen, sier IUGs daglige leder Ola Mannsåker.

Bærekraftig samarbeid

- En slik samarbeidsavtale vil gi positive ringvirkninger for både NITO og IUG, sier president i NITO, Trond Markussen.

Organisasjonene har felles mål i å fremme teknologisk kompetanse, og begge har troen på at teknologisk kompetanse er grunnleggende for å nå flere av FNs bærekraftsmål.

- Det er derfor ingen tilfeldighet at vi har valgt å signere avtalen på «Verden Vanndag» sier Markussen.

FNs sjette bærekraftsmål er «rent vann og gode sanitærforhold». Dette målet er IUG og NITO helt enige i, og mener i tillegg at ingeniørkompetanse er avgjørende for å nå dette målet.

Uttalelse om solidaritet

Bærekraftsmål nummer fem om likestilling mellom kjønnene er også viktig for NITO og IUG. Å få flere kvinnelige ingeniører er et mål NITO har jobbet med i flere år.

- Vi tenker at kvinnelige ingeniører på feltoppdrag kan vise verden at kvinner kan, sier Trond Markussen.

Stort behov for internasjonal solidaritet

Vil engasjere studentene

NITO har også støttet IUG med midler til bachelor- og masteroppgaver de siste årene. Dette gjelder spesielt oppgaver som har et bistamd/utviklingsperspektiv, og vi ser at mange våre studentmedlemmer har et stort engasjement for internasjonalt arbeid.

- Vi håper at dette samarbeidet gir verdi til både IUG og oss. Jeg vil virkelig anbefale NITOs medlemmer å gjøre som meg og resten av hovedstyret og melde seg inn i IUG. Enten for å delta aktivt i bistandsprosjekter, eller for å støtte IUGs arbeid, forteller Markussen og legger til:

- Det vil bli en stor opptur om NITOs medlemmer bidrar til at IUG styrker sin posisjon som en selvstendig og stor aktør innen bistandsarbeid.

Lær mer om Ingeniører uten Grenser

Aktuelle saker fra NITO


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: