Gå til innhold
2018

Fra barnerom til verdensrom

Ut i verdensrommet? Teknologi tar deg dit du vil. En avtale mellom NITO og Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM) skal få flere unge til å få øynene opp for teknologi og realfag.

Aurora Speceship

NAROM og NITO ønsker i fellesskap å styrke rekrutteringen til realfag. En samarbeidsavtale ble inngått 26. april på Andøya Spacecenter.

- Sammen skal vi få flere til å velge realfag og ingeniørutdanning. Norge trenger flere ingeniører og teknologer, og denne avtalen kan bidra til at flere velger yrket, sier NITO-president Trond Markussen.

- Vi må starte tidlig med å inspirere barn. NAROM og NITO er også opptatt av at flere jenter skal velge realfag, og vi håper at vårt samarbeid også skal klare å rekruttere flere jenter.

Nå legges det planer for aktiviteter i tiden framover.

Ut i space – er det liv på Mars...

Romstasjon, gutt ser på skjerm.NAROM er et nasjonalt senter og skolelaboratorium for alle utdanningsnivåer innenfor romrelatert opplæring, og bidrar til rekruttering til norsk romvirksomhet samt skape økt interesse for real- og teknologifagene.

Det arrangeres en rekke undervisningsaktiviteter for elever, studenter og lærere. I tillegg har NAROM utviklet og driver romrelaterte og nettbaserte læringsressurser.

- Det er et spennende opplegg NAROM driver. En avtale med NITO skal gjøre at vi sammen når ut til flere, at enda flere får øynene opp for de mange mulighetene som ligger innen teknologi og realfag, sier Markussen.

Med sin samlokalisering med Andøya Space Center, gjør NAROM aktiv bruk av de unike nasjonale ressursene som finnes på romsenteret til rekruttering og opplæring. NAROM gjennomfører også en rekke aktiviteter rundt om i Norge og de øvrige nordiske landene.


NITO-president Trond Markussen og Arne Hjalmar Johansen, daglig leder ved NAROM, undertegnet samarbeidsavtalen på Andøya 26. april 2018.

Bli bedre kjent med NAROM

Kilde bilder fra "Aurora Spacecenter": narom.no

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: