Gå til innhold
2018

Tobias Lynghaug fronter NITO Studentene i enda en periode – ligger an til gjennomslag for økt studiefinansiering

Tobias Lynghaug er gjenvalgt som leder for NITO Studentene. Han er glad for at stadig flere forstår behovet for økt finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene.


Styret for NITO STudentene. Fra venstre: Tarjei Opsahl, Line Therese Hauglum, Ole Marius Svendsen, Tobias Lynghaug (leder), Rosmari Grindheim Valdersnes, Silje Skyttern, Mathias Haukås og Markus Liavik Kanton.

Helgen 21.-23. april var delegater fra NITO Studentenes 22 lokallag samlet til landsmøte, der blant annet nye styremedlemmer ble valgt.

Tobias Lynghaug ser fram til å ta fatt på en ny periode som leder for 12.000 studenter.

Derfor bør du bli student-medlem i NITO

Tobias Lyngby- Det ultimate målet nå er å få økt finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene i regjeringens forslag til statsbudsjett i 2019, sier Lynghaug (bildet) entusiastisk.

- Vi har i mange år jobbet for bedre finansiering av de underfinansierte ingeniør- og teknologiutdanningene, for å løse utfordringene knyttet til blant annet manglende praksis, for dårlig veiledning og oppfølging, og kapasitet til å gjennomføre lab-undervisning, forklarer Lynghaug. - Så når både statssekretær Rebekka Borsch (Kunnskapsdepartementet), Åshild Bruun-Gundersen (FrP) og Nicholas Wilkinson (SV) i sine taler til NITO Studentenes landsmøte sier at de skal slåss for å få dette inn i statsbudsjettet, er vi svært fornøyd.

- Nå håper vi de andre departementene også backer opp dette. Å utdanne ingeniører og teknologer i verdensklasse er både god nærings-, klima- og bistandspolitikk, så det burde være en prioritering også for Torbjørn Røe Isaksen, Ola Elvestuen og Nikolai Astrup, sier Lynghaug.

Opptatt av grønn omstilling og bærekraft i norsk økonomi

Ingeniørenes betydning for det grønne skiftet har vært en tematikk som både NITO og NITO Studentene har stått samlet om i lang tid.

- Ikke bare er grønn omstilling viktig for miljøet, men det er også viktig for norsk økonomi at Norge tar en ledende rolle i utviklingen av grønn teknologi, sier Lynghaug.

- Nær sagt alle aspekter ved samfunnsdebatten har i dag en tilknytning til teknologi. Da er det viktig at vi som ingeniører og teknologer hever stemmen og deltar i debatten. Det skal NITO Studentene fortsette å gjøre i det kommende året, sier Lynghaug.

Lynghaug inntok vervet som studentleder ved landsmøtet i fjor, etter å ha sittet to år i sentralstyret som nestleder og regionansvarlig. Før det var han tillitsvalgt i lokallaget ved Universitetet i Agder campus Grimstad mens han studerte mekatronikk.

Nytt styre i NITO Studentene

Med seg i sentralstyret får Lynghaug følgende:

  • Ole Marius Svendsen, politisk nestleder, VVS-ingeniør, OsloMet – Storbyuniversitetet. Svendsen har allerede sittet to perioder som fagansvarlig i NITO Studentene sitt sentralstyre, og tar nå fatt på sin tredje periode, men i et nytt verv. - Det er de gode menneskene i organisasjonen som gjør at jeg fortsetter å være aktiv. Nå ønsker jeg å i større grad kunne bidra til politisk påvirkning med synlighet og representasjon, forteller Svendsen. Svendsen har også markert seg i studentparlamentet ved OsloMet det siste året, og stiller i tillegg til valg som representant til universitetsstyret.

  • Rosmari Grindheim Valdersnes, organisatorisk nestleder, kjemiingeniør, HVL Bergen. Valdersnes har sittet en periode som regionansvarlig i NITO Studentenes sentralstyre, og tar nå fatt på en ny periode, i nytt verv. - Som organisatorisk nestleder ønsker jeg å bidra til å gjøre NITO Studentene til en enda bedre organisasjon for våre medlemmer, og å hjelpe lokallagene til å få ut sitt fulle potensial, sier Valdersnes.

  • Line Therese Hauglum, regionansvarlig, brannsikkerhet, HVL Haugesund

  • Markus Liavik Kanton, regionansvarlig, produktutvikling, HSN Kongsberg

  • Mathias Haukås, regionansvarlig, droneteknologi, UiT Tromsø

  • Silje Skyttern, regionansvarlig, Energi og miljø, NTNU Gløshaugen

  • Tarjei Opsahl, regionansvarlig, Anvendt mikro- og nanoteknologi, HSN Vestfold

Det nye sentralstyret trer inn i rollene fra 1. juli. 


President i NITO, Trond Markussen, gratulerer Tobias Lynghaug med gjenvalget.

Bli medlem av NITO Studentene

NITOs politikkområder – NITO Studentene mener

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: