Gå til innhold
2018

Tobias Lynghaug fronter NITO Studentene i enda en periode – ligger an til gjennomslag for økt studiefinansiering

Tobias Lynghaug er gjenvalgt som leder for NITO Studentene. Han er glad for at stadig flere forstår behovet for økt finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene.


Styret for NITO STudentene. Fra venstre: Tarjei Opsahl, Line Therese Hauglum, Ole Marius Svendsen, Tobias Lynghaug (leder), Rosmari Grindheim Valdersnes, Silje Skyttern, Mathias Haukås og Markus Liavik Kanton.

Helgen 21.-23. april var delegater fra NITO Studentenes 22 lokallag samlet til landsmøte, der blant annet nye styremedlemmer ble valgt.

Tobias Lynghaug ser fram til å ta fatt på en ny periode som leder for 12.000 studenter.

Derfor bør du bli student-medlem i NITO

Tobias Lyngby- Det ultimate målet nå er å få økt finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene i regjeringens forslag til statsbudsjett i 2019, sier Lynghaug (bildet) entusiastisk.

- Vi har i mange år jobbet for bedre finansiering av de underfinansierte ingeniør- og teknologiutdanningene, for å løse utfordringene knyttet til blant annet manglende praksis, for dårlig veiledning og oppfølging, og kapasitet til å gjennomføre lab-undervisning, forklarer Lynghaug. - Så når både statssekretær Rebekka Borsch (Kunnskapsdepartementet), Åshild Bruun-Gundersen (FrP) og Nicholas Wilkinson (SV) i sine taler til NITO Studentenes landsmøte sier at de skal slåss for å få dette inn i statsbudsjettet, er vi svært fornøyd.

- Nå håper vi de andre departementene også backer opp dette. Å utdanne ingeniører og teknologer i verdensklasse er både god nærings-, klima- og bistandspolitikk, så det burde være en prioritering også for Torbjørn Røe Isaksen, Ola Elvestuen og Nikolai Astrup, sier Lynghaug.

Opptatt av grønn omstilling og bærekraft i norsk økonomi

Ingeniørenes betydning for det grønne skiftet har vært en tematikk som både NITO og NITO Studentene har stått samlet om i lang tid.

- Ikke bare er grønn omstilling viktig for miljøet, men det er også viktig for norsk økonomi at Norge tar en ledende rolle i utviklingen av grønn teknologi, sier Lynghaug.

- Nær sagt alle aspekter ved samfunnsdebatten har i dag en tilknytning til teknologi. Da er det viktig at vi som ingeniører og teknologer hever stemmen og deltar i debatten. Det skal NITO Studentene fortsette å gjøre i det kommende året, sier Lynghaug.

Lynghaug inntok vervet som studentleder ved landsmøtet i fjor, etter å ha sittet to år i sentralstyret som nestleder og regionansvarlig. Før det var han tillitsvalgt i lokallaget ved Universitetet i Agder campus Grimstad mens han studerte mekatronikk.

Nytt styre i NITO Studentene

Med seg i sentralstyret får Lynghaug følgende:

  • Ole Marius Svendsen, politisk nestleder, VVS-ingeniør, OsloMet – Storbyuniversitetet. Svendsen har allerede sittet to perioder som fagansvarlig i NITO Studentene sitt sentralstyre, og tar nå fatt på sin tredje periode, men i et nytt verv. - Det er de gode menneskene i organisasjonen som gjør at jeg fortsetter å være aktiv. Nå ønsker jeg å i større grad kunne bidra til politisk påvirkning med synlighet og representasjon, forteller Svendsen. Svendsen har også markert seg i studentparlamentet ved OsloMet det siste året, og stiller i tillegg til valg som representant til universitetsstyret.

  • Rosmari Grindheim Valdersnes, organisatorisk nestleder, kjemiingeniør, HVL Bergen. Valdersnes har sittet en periode som regionansvarlig i NITO Studentenes sentralstyre, og tar nå fatt på en ny periode, i nytt verv. - Som organisatorisk nestleder ønsker jeg å bidra til å gjøre NITO Studentene til en enda bedre organisasjon for våre medlemmer, og å hjelpe lokallagene til å få ut sitt fulle potensial, sier Valdersnes.

  • Line Therese Hauglum, regionansvarlig, brannsikkerhet, HVL Haugesund

  • Markus Liavik Kanton, regionansvarlig, produktutvikling, HSN Kongsberg

  • Mathias Haukås, regionansvarlig, droneteknologi, UiT Tromsø

  • Silje Skyttern, regionansvarlig, Energi og miljø, NTNU Gløshaugen

  • Tarjei Opsahl, regionansvarlig, Anvendt mikro- og nanoteknologi, HSN Vestfold

Det nye sentralstyret trer inn i rollene fra 1. juli. 


President i NITO, Trond Markussen, gratulerer Tobias Lynghaug med gjenvalget.

Bli medlem av NITO Studentene

NITOs politikkområder – NITO Studentene mener

Aktuelle saker om utdanning og karriere

NITO Egen bedrift

NITO Egen bedrift er et tilbud til alle NITOs medlemmer som driver egen bedrift eller har planer ...


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: