Gå til innhold
2018

Glad for momsfritak for digital fagpresse

- NITO er glad for at regjeringen nå gir nettutgavene til TU og andre fagpressetidsskrifter null moms på lik linje med dagsavisenes nettutgaver. Avisene fikk fritak allerede for to år siden. En slik forskjellsbehandling kunne ikke fortsette, hevder Steinar Sørlie, generalsekretær i NITO og styremedlem i TU Media AS.

Regjeringen varslet i revidert nasjonalbudsjett at den tar sikte på å innføre momsfritak for elektroniske tidsskrifter.

Kulturminister Trine Skei Grande sier at en avgiftsmessig forskjellsbehandling mellom papir- og nettutgaver kan hemme modernisering og digital utvikling.

Like vilkår er viktig

- Vi i Teknisk Ukeblad Media har stått sammen med Fagpressen og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) om å få like vilkår for papir og digitale produkter. Dagens situasjon med ulike regler for dags- og fagpressen har vært direkte konkurransevridende og hemmet innovasjon, sier Sørlie (bildet).

- Teknisk Ukeblad Media har virkelig tatt utfordringene i den nye mediehverdagen på alvor. Vi har endret selskapet kraftig fra å være et tradisjonelt papirhus til å bli en moderne digital samfunnsaktør, med et bredt nyhetstilbud fra hele teknologi-Norge, sier Sørlie.

Bør endres nå

Regjeringen varsler at de først vil komme tilbake til Stortinget med forslag til nærmere regelendringer i 2019.

- Vi i Teknisk Ukeblad og NITO forventer at regjeringen ikke somler, og mener at dette bør avklares allerede i statsbudsjettet til høsten slik at aktørene får forutsigbarhet allerede fra neste år av, sier Sørlie.

Teknisk Ukeblad

Medlemsfordeler

NITO-medlemmer har tilgang på markedets kanskje beste tilbud innen blant annet bank og forsikring.

Vi gir nyttig karriereveiledning og har et bredt kurstilbud som hever din kompetanse.

Se alle dine medlemsfordeler 

Aktuelle saker fra NITO


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: