Gå til innhold
2018

- Si ja til studieplassen din

- Har du søkt på ingeniørstudier? Si ja til ingeniørstudiene dine, det er et yrke for framtiden, oppfordrer Tobias Lynghaug, leder for NITO Studentene.

Samordna opptak, der du registrerer og gjør endringer av valg. Viktige datoer: Suppleringsopptak 29. juli, etterfyllingsopptak 4. august.

I 2016 mente 34 prosent av Norges befolkning at ingeniører er den viktigste yrkesgruppen for å skape nye arbeidsplasser. 80 prosent mener ingeniører er en forutsetning for utvikling av velferdssamfunnet.

– Å bli ingeniør er å velge et yrke for framtiden. Har du valgt det får du være med på å løse noen av verdens største utfordringer. Og ikke minst skal du være med på å skape arbeidsplasser for framtiden, slik at Norge kan fortsette å være den velferdsstaten den er i dag, sier Tobias Lynghaug, leder for de 11000 studentene som har valgt å organisere seg i NITO.

Behov for ingeniører

Han understreker at selv om det er nedgangstider i olje- og gassbransjen, viser NITOs behovsundersøkelse at 40 prosent av arbeidsgivere mener det vil være behov for ingeniører i årene som kommer.

– I dag er det femti år siden første prøveboring i Nordsjøen og starten på oljeeventyr i Norge. Dette eventyret er langt fra over. Vi vet det er behov for ingeniører innenfor bygg, industri, kommunal sektor, helsesektor og mange andre bransjer, men vi trenger også nye ingeniører som kan ta oss inn i en grønn hverdag. Så ja, det er også behov for kompetansen til deg som skal studere oljerelaterte ingeniørfag.

Svar JA til ingeniørstudiet

Lynghaug vil derfor oppfordre alle som har søkt ingeniørstudier om å takke ja til plassen når de får resultatet fra Samordna opptak. – Det er et yrke for framtida, mener han.

Alt om ledige plasser og valg av studier på www.samordnaopptak.no.

Gratis karriereveiledning

Du kan få inntil tre samtaler med en karriereveileder. Tjenesten er gratis for NITOs medlemmer.

For spørsmål send e-post til

Publisert: Sist oppdatert: