Gå til innhold
2018

- Si ja til studieplassen din

- Har du søkt på ingeniørstudier? Si ja til ingeniørstudiene dine, det er et yrke for framtiden, oppfordrer Tobias Lynghaug, leder for NITO Studentene.

- NITOs behovsundersøkelse viser at 40 prosent av arbeidsgivere mener det vil være behov for ingeniører i årene som kommer. Ingeniør er et yrke for fremtiden. 

– Å bli ingeniør er å velge et yrke for framtiden. Har du valgt det får du være med på å løse noen av verdens største utfordringer. Og ikke minst skal du være med på å skape arbeidsplasser for framtiden, slik at Norge kan fortsette å være den velferdsstaten den er i dag, sier Tobias Lynghaug, leder for de 12.000 studentene som har valgt å organisere seg i NITO.

Behov for ingeniører

Han peker på at det er lys i enden av tunnelen for olje- og gassbransjen igjen, og i tillegg viser NITOs behovsundersøkelse at 40 prosent av arbeidsgivere mener det vil være behov for ingeniører i årene som kommer.

- Vi vet at det er behov for ingeniører innenfor bygg, industri, kommunal sektor, helsesektor og mange andre bransjer. Det er ingeniørene og teknologene som skal utvikle den grønne, smarte, og nyskapende fremtiden som politikerne snakker om. Vi vet også at oljeeventyret ikke er over enda, og med den studentflukten som har vært fra petroleumsfagene de siste årene kan man anta at de studentene som starter på disse utdanningene nå vil ha meget gode utsikter på jobbmarkedet når de er ferdige. Samtidig er det viktig å tenke på at også denne kompetansen kan benyttes i andre bransjer, som for eksempel fornybarindustrien, når det blir fart på investeringene der.

Svar JA til ingeniørstudiet

Lynghaug vil derfor oppfordre alle som har søkt ingeniørstudier om å takke ja til plassen når de får resultatet fra Samordna opptak. – Det er et yrke for framtida, mener han.

Alt om ledige plasser og valg av studier på www.samordnaopptak.no. Viktige datoer: Suppleringsopptak 29. juli, etterfyllingsopptak 4. august.

Gratis karriereveiledning

Du kan få inntil tre samtaler med en karriereveileder. Tjenesten er gratis for NITOs medlemmer.

For spørsmål send e-post til

Publisert: Sist oppdatert: