Gå til innhold
Nyt en kaffekopp i ferien. Illustrasjonsfoto: Gettyimages
2018

Nyt en velfortjent ferie!

- Ferien står for døra og jeg håper alle arbeidsgivere har respekt for at deres medarbeidere skal ha fri i ferien og ikke blir pålagt oppgaver, sier Trond Markussen, president i NITO.

- Vi har ferie som et velferdsgode fordi vi alle sammen trenger avkopling. Da er det viktig at man faktisk får muligheten til å kople hodet og kroppen av jobben, og over på opplevelser, hvile, samvær med familie og venner eller hva man måtte ønsker å bruke ferietida på, sier Markussen.

Hvert år er det mediesaker om hvor mange det er som jobber selv om de har ferie, og noen ledere stiller så gar opp i intervjuer der de legger ut om hvor mye de jobber i ferien, senest i Dagens Næringsliv i juli 2017.

- Det er ingen grunn til å skryte av at man jobber på spreng også når man har fri. Man bør heller være fornøyd med at man klarer å kople ut. Da er det større sjanse for at man møter opp uthvilt og klar til dyst i august. Å ta en jobbtelefon eller to i løpet av feiren gjør ingen ting, men å gi større oppgaver med frister som skal utføres når arbeidstakeren har fri, bør unngås, med mindre det har skjedd noe svært vesentlig eller alvorlig. Og da skal tapt ferie kompenseres i ettertid, sier Markussen.

Lyden av sommer

President i NITO Trond Markussen benytter sommerkvelden til å klippe plenen, og snart tar han som de fleste av oss sommerferie.

- Lyden av gressklipper og lukta av nyslått plen er sommer for meg, sier han i denne videohilsenen til NITOs medlemmer der han ønsker alle god sommer og god ferie.

Markussen sender også gode tanker til dem som av ulike grunner må jobbe når andre koser seg på stranda eller på reise.

- Mange av våre medlemmer har jobber som må utføres 24 timer i døgnet, sju dager i uka, hele året. Det kan kreve ekstra motivasjon å være den bioingeniøren, ingeniøren i brannetaten eller petroliumsingeniøren som må ta vakter i sommer. Men Norge må holdes i gang også når de fleste har ferie, sier Markussen.

Hvorfor fagorganisere seg?

Det er mange gode grunner til at du skal organisere deg, og hvorfor du skal velge NITO.

Sjekk hvorfor du skal være fagorganisert

Medlemsfordeler

NITO-medlemmer har tilgang på markedets kanskje beste tilbud innen blant annet bank og forsikring.

Vi gir nyttig karriereveiledning og har et bredt kurstilbud som hever din kompetanse.

Se alle dine medlemsfordeler 

Hev din kompetanse

NITO tilbyr en rekke kurs. Hvilket kurs passer best for deg?

Se vårt brede kurstilbud

Publisert: Sist oppdatert: