Gå til innhold
Studenter snakker sammen. Illustrasjonsfoto: Tom Haga
2018

Bli med å utvikle NITO Studentene sin politikk

Hva er de viktigste sakene for ingeniør- og teknologistudentene? Hvilke kunnskaper trenger framtidas ingeniører og teknologer? Nå kan du være med og forme NITO Studentenes nye politikk.

NITO Studentene er ingeniør- og teknologistudentenes sterkeste stemme i utdanningspolitikken. Fram mot landsmøtet i 2019 skal politikken gjennomgås og videreutvikles.

Sentralstyret oppretter en komite som får i oppgave å legge fram forslag til revidert og ny politikk. Her kan du som NITO-student delta.

Komiteen vil bestå av en leder og tre medlemmer, og får bistand fra sentralstyret og sekretariatet. Vervene er ulønnet, men reise, kost og losji blir dekket.

Ja, jeg vil være med

Fin erfaring – engasjement og interesse er viktig

Ole Marius SvendsenPolitisk nestleder, Ole Marius Svendsen (bildet), som ledet forrige revisjon av NITO Studentene sin politikk skal følge opp komitéen på vegne av sentralstyret.

- Jeg gleder meg til å møte de nye som skal sitte i komiteen. Det blir spennende å se hva de kommer fram til, og hvilke nye momenter vi ikke tenkte på for tre år siden som kommer opp denne gangen, sier Svendsen.

Som viktigste egenskaper for kandidatene til komitéen nevner Svendsen engasjement og interesse.

Du trenger altså ikke lang erfaring innen utdanningspolitikk for å være med? - Nei, absolutt ikke. Men dette er en super mulighet til å lære og utvikle seg, sier Svendsen.

- Jeg kom selv inn som fersking i komitéen for tre år siden. Jeg håper vi får en blanding av erfarne og uerfarne kandidater. Med mangfoldet følger også muligheten til å se politikken fra flere vinkler, og utfordre politikken vi allerede har, sier Svendsen.

Frist for å melde sitt kandidatur er 11. juni.

Kandidatskjema: Jeg vil være med

NITOs politikk

Kontakt våre studenttillitsvalgte

Derfor bør du bli student-medlem i NITO

Om NITO Studentene

Hvorfor fagorganisere seg?

Det er mange gode grunner til at du skal organisere deg, og hvorfor du skal velge NITO.

Sjekk hvorfor du skal være fagorganisert

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: