Gå til innhold
2018

Kongsberg Gruppen kjøper Rolls-Royce Commercial Marine

- Spennende at Kongsberg gruppen ser verdien av fagmiljøet i Rolls-Royce Marine, sier NITO-president Trond Markussen om oppkjøpet.

- Jeg håper vi kan beholde det maritime fagmiljøet, og bygge videre og utvikle dette, påpeker Markussen.

Fornøyde tillitsvalgte

Hovedtillitsvalgt for NITO i Rolls-Royce Marine, Rolv Aakre, mener bedriftsgruppen jevnt over er fornøyd med at det er norske Kongsberg Gruppen som kjøper bedriften. 

- Vi vet ikke hvordan fremtiden blir, men vi ser fremover og tror dette blir spennende. Vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet med de tillitsvalgte i Kongsberg Gruppen, sier Aakre. 

Bilde av Rolls-Royce-logo fra pressemelding

Verdensledende

Sammenslåingen styrker den faglige kompetansen til begge selskapene, påpeker Markussen. - Når to så viktige industrigiganter i Norge slås sammen får vi et enda sterkere fagmiljø. Det tror jeg er viktig for norske ingeniører. 

- Dette blir et stort og slagkraftig firma, og vil kunne ta en verdensledende posisjon i mange av områdene vi jobber innenfor, påpeker Aakre. - Vi i NITO ser frem til å ta fatt i jobben fremover, og til å sy dette sammen til ett selskap. Det er også gledelig å høre skryt til de tillitsvalgte fra statsråden. 

Støtte fra staten

Kjøpet, til en verdi av 5,3 milliarder kroner, støttes med 2,5 milliarder av den norske stat.

– Dette er viktig sak for Kongsberg Gruppen, Rolls-Royce Commercial Marine og den norske maritime næringen. Begge selskapene er i dag verdensledende på sine områder. De har mange ansatte i Norge, samtidig som de har bred internasjonal virksomhet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en NTB-melding.

Han sier videre at beslutningen om oppkjøpet og kapitalutvidelsen er styrets beslutning. Tilskuddet fra staten er avhengig av å få tilslutning fra Stortinget.

Leder i næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp), er begeistret over oppkjøpet og lover Senterpartiets støtte til kapitalutvidelsen.

– Dette er en strålende løsning. Jeg er glad for at vi nå får styrket det norske eierskapet i den maritime næringen, sier Pollestad til NTB.

Aktuelle saker om energi og klima

Gap-rapport om sirkulær økonomi

Publisert: Sist oppdatert:

NITO ble i fjor med på et samarbeid med blant annet Circular Norway om en rapport om hva status f...


Se alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: