Gå til innhold
Politisk gate under Arendalsuka Foto: Flickr
2018

NITO på Arendalsuka – en unik mulighet til å komme tett på politikken

- Arendalsuka er en spennende møteplass der folk møtes og diskuterer viktige samfunnsspørsmål. Uka er for alle, og er en unik mulighet for hvem som helst til å komme tett på politikken, sier Trond Markussen, president i NITO.

Siden 2012 har samfunnstopper, politikere, interesseorganisasjoner, fagforeninger, PR-byråer og ikke minst mediehus og journalister strømmet til Arendalsuka, som hvert år arrangeres i august. Det er også fullt av andre:

Folk flest tar turen til sørlandsbyen for å få med seg en og annen politisk debatt, et temamøte eller bare rusle i gatene der det er liv og røre.

NITO har vært på plass siden starten. De siste årene har vi hatt standplass i politisk gate og flere arrangementer og debatter. Så også i år, denne gangen setter vi henholdsvis miljø og etter- og videreutdanning på dagsorden.

Vi skal også ha et møte sammen med IKT-Norge, Tekna og Abelia om digital kompetanse.

Siste dag i Arendalsuka er det Arendalsuka Ung som har regien, og da samarbeider NITO med NHO om et arrangement om jenter og utdanningsvalg.

I tillegg til at vi har egne arrangementer, skal visepresident Trude Skogesal tirsdag klokka 18-20 delta på Ledernes debatt «Moderniser norske arbeidstakerorganisasjoner!». Generalsekretær Steinar Sørlie skal delta i Senterpartiets partitime, der tema er tillit i norsk arbeidsliv. Det skjer på torsdag 15-16.

Unik arena

Trond Markussen- Arendalsuka er en unik arena. Her går politikere og lederne for de største organisasjonene i landet rundt i gatene, er tilgjengelige for folk og gir mulighet til å føle ekte politisk puls på kroppen. Det er denne muligheten som gjør at mange vender tilbake, år etter år, sier Trond Markussen (bildet).

Han understreker at Arendalsuka er for alle og det brede spekteret av arrangementer gjør at det er noe for en hver smak og interesse. Det er ikke bare politikere og interesseorganisasjoner som har glede og nytte av å delta.

Får vist fram organisasjonen

Raymond Haugli i NITOs hovestyre besøker Vitensenterets stand under Arendalsuka. Foto: FlickrUnder Arendalsuka deltar NITOs lokale tillitsvalgte aktivt og er med og profilerer NITO på NITO-standen og på arrangement gjennom uka.

- For NITO er det viktig å være i Arendal denne uka, og være synlig. Gjennom standen får vi vist oss fram for potensielle medlemmer og for folk flest, sier Markussen.

- Det er lokalavdelingen som bemanner standen, noe som er viktig, siden de har lokalkunnskap og kjenner mye folk. De gjør en formidabel innsats i å vise fram NITO på en flott måte. NITO-logoen er godt synlig, det gjør meg stolt å se dette engasjementet, sier Markussen.

Teknologi og klima

Hvert år har NITO også tema- og debattmøter. Markussen ser fram til møtene vi har på plakaten i år.

- Gjennom årene har møtene vært godt besøkt, vi har truffet på tema og fått gode navn som innledere og debattanter. I år er det blant annet miljø som er tema. Vi stille spørsmålet: Kan teknologi redde klimaet? Jeg har troa på det, og det blir spennende med debatt med Dag Hareide, som er langt mer skeptisk til en slik påstand.

Viktig møteplass

Markussen og andre i NITOs ledelse deltar selv i debatter og går på mange arrangementer i løpet av uka.

- Det skjer veldig mye interessant og det er nesten vanskelig å prioritere. Vi benytter anledningen til å møte lokale tillitsvalgte i Arendal, en flott anledning for oss å møte bedriftsgruppetillitsvalgte og medlemmer både for å lære mer om hvilke utfordringer som finnes lokalt og til hyggelig prat, sier Markussen.

Se NITOs ulike politikkområder

Publisert: Sist oppdatert: