Gå til innhold
T-skjorte rygg med Tenk Tech-motiv.
2018

TENK TECH CAMP: Jentene som skal forandre verden

Over 200 jenter satte av god tid i sin sommerferie til å utfordre sin teknologiske side når TENK TECH CAMP 2018 ble arrangert på Teknisk museum i Oslo. De har fått med seg at Norge trenger mange tusen ekstra teknologer de neste årene. - Flere av disse jentene kommer til å forandre verden, sier NITO-president Trond Markussen.


Hva er det jentene lager? Sjekk det i videoen og hør NITO-president Trond Markussen intervjue Isabelle Ringnes som er en av initiativtakerne bak Tenk Tech Camp.

Verden står midt i en teknologisk revolusjon som fører til store endringer i samfunnet. Dessverre er kvinner drastisk underrepresentert både i utdanningsløpene og i teknologiske yrker.

Kun 26 prosent av alle landets ingeniører er kvinner. I årets opptak til ingeniørstudier var kun rundt 26 prosent kvinner.

Norge vil ha behov for flere titusen teknologer de neste ti årene. I tillegg er det viktig at både menn og kvinner er med på å utforme teknologiske løsninger. Da holder det ikke at halvparten av befolkningen velger seg bort fra teknologiske fag.

9. og 10. august ble Teknisk museum invadert av teknologinysgjerrige tenåringsjenter. De har vært med på workshop om kunstig intelligens, chatbots, hacking, hvordan lage en egen nettside og flere syntes det var spennende å få prøve seg som rakettingeniør når de fikk bygge sin egen rakett som kunne skytes høyt til værs.

Jentene vil ta del i den teknologiske revolusjonen

- Dette arrangementet er en øyeåpner for mange jenter, her blir de fascinert over mulighetene som finnes innen teknologi. Jeg tror at flere av dem ser at de kan ha en viktig plass i den teknologiske revolusjonen vi har foran oss, sier NITO-presidenten.

Synnøve Lindseth-Olsen har tatt turen helt fra Revetal utenfor Tønsberg. Hun starter i 9. klasse til høsten. - Dette er veldig kult å være med på. Vi lærer mye rart om teknologi. Jeg synes det er spennende. Fint også å bli kjent med andre som lurer på om de skal ta en teknologisk utdanningsvei.

Eir Andrea Nordhagen er fra Slemmestad som også skal opp i 9. klasse, er enig med Synnøve om at dette er kult å være med på. - Dette er noen bra dager på tampen av sommerferien. Vi diskuterte opplegget hjemme, og alle var veldig gira på at dette var noe jeg bare måtte være med på, forteller hun ivrig. Her lærer vi mye og vi får sett mer av mulighetene som finnes innen teknologiske fag.

- Nå samarbeider vi om å lage en rakett. Vi gjør mange små justeringer for at raketten skal kunne skytes ut og nå så høyt opp i atmosfæren som mulig, forklarer Emma Bjørnlund Helleren fra Asker. Hun starter i 8. klasse til høsten og ser at teknologi kan være noe for også henne i det videre skoleløpet.

Nå vil flere velge teknologi

NITO støtter opp om arrangementet. - Jeg har fått snakke med flere av jentene og sett hvordan de har behersket utfordringene de har møtt i de ulike workshopene. Det er veldig inspirerende. De forteller meg at teknologiske fag slett ikke bare er for gutter. Flere av dem skal nå velge seg en teknologisk utdanningsvei og være med på å forandre verden.

- Gratulerer til Tenk-nettverket for imponerende engasjement og bra camp!

NITO-presidenten blir intervjuet av TV2 i forbindelse med arrangementet. Han understreket viktigheten av at flere jenter velger teknologi og realfag.

Les mer om TENK TECH CAMP 2018 

Prøv NITOs lønnskalkulator - vi vet hva du er verdt

NITOs lønnskalkulator viser et gjennomsnitt av hva alle NITOs medlemmer tjener. Hvert avtaleområde blir oppdatert en gang i året.

Sjekk hvordan din lønn er i forhold til andre ingeniører.

Se hva du bør tjene i NITOs lønnskalkulator

Hvorfor fagorganisere seg?

Det er mange gode grunner til at du skal organisere deg, og hvorfor du skal velge NITO.

Sjekk hvorfor du skal være fagorganisert

Publisert: Sist oppdatert: