Gå til innhold
2018

Vinn drømmetur til NASA, bli med til Houston

Er du jente mellom 18 og 30 år og brenner for teknologi? I oktober kan det være du som møter astronauter i Houston! Bli med på konkurransen til NITO og NHO.

Gjennom prosjektet «Jenter og teknologi» samarbeider NITO og NHO for å bidra til å øke kvinneandelen på teknologiutdanninger i alle deler av utdanningssystemet.

For å fremme muligheter og rollemodeller som kan inspirere jenter til å velge teknologiutdanning, arrangerte vi derfor i fjor en konkurranse der fire jenter vant en tur til NASA. Der fikk de mulighet til å bygge nettverk med verdens fremste teknologer og astronauter.

Siden interessen for konkurransen var så stor, kjører vi en ny runde i år – denne gangen med hele seks vinnere!

Vil utvide horisonten din

En av fjorårets vinnere var Oda Kristine Grifftun, som er studentmedlem i NITO. Hun oppfordrer alle som brenner for teknologifaget til å bli med i konkurransen.

- Turen utvidet helt klart horisonten min. Jeg studerer energi og miljø i bygg, men ikke visste jeg at jeg også kan sitte i mission control center og sørge for at astronautene har nok oksygen. Vi har så mange muligheter, og jeg kom hjem supermotivert for hvilke tanker, problemstillinger og teknologi vi har i vente.

- Jeg synes det er utrolig givende å være en rollemodell for yngre jenter. En som jentene kan relatere seg til og si "men hun der studerer jo teknologi, da kan jo jeg også gjøre det", sier Oda.


Tidligere vinnere.

Ikke bare fikk jentene muligheten til å høre mange spennende foredrag og demonstrasjoner hos NASA. De møtte også mange inspirerende mennesker.

Ble invitert inn i en annen virkelighet

- Det mest verdifulle var helt klart alle de inspirerende menneskene vi møtte. Vi fikk spise takeaway hjemme hos Jasmin Moghbeli som er tatt ut til astronautkullet 2017. Vi drakk kaffe med en rakettforsker, biolog og flere ulike ingeniører. I tillegg ble vi gladelig invitert hjem på helaften hos tidligere direktører og andre innflytelsesrike mennesker.

- Alle var så åpne, engasjerte og elsket det de jobbet med, forteller Oda.

Har du lyst til å vinne en drømmetur til NASA i USA?

Send en video av deg selv på maks ett minutt der du sier, eller viser, hva slags teknologi du tror vi ikke kan klare oss uten her på jorda om 30 år.

I e-posten til oss oppgir du i tillegg hvem du er, hvor gammel du er, og hva og hvor du studerer.

  • Videoen sendes til
  • Merk emnefeltet med: «Jeg vil til NASA»
  • Oppgi navn, alder, studieretning og studiested i e-posten.
  • Frist: 31. august.

Hvem kan delta?

Jenter i alderen 18-30 som studerer teknologi kan være med i konkurransen.

Teknologiutdanninger som kvalifiserer til deltakelse er realfaglige utdanninger og ingeniørutdanninger på høyskole og universitet, og andre studier knyttet til informatikk. I tillegg kan studenter på teknisk fagskole delta.

Du er utadvendt, brenner for faget ditt, og har lyst til å være med på å hjelpe NHO og NITO med å øke jenteandelen på teknologifagene.

For mer informasjon, se nho.no/jenterogteknologi.

Snart kan du være på vei til Houston, Texas!

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: