Gå til innhold
Revolve NTNUs racerbil på banen i Tyskland. Foto: FSG Rankin
Revolve NTNUs racerbil på banen i Tyskland. Foto: FSG Rankin
2018

NTNU-studenter på andreplass i prestisjefylt ingeniørkonkurranse

Det startet med fire ingeniørstudenter på NTNU Gløshaugen som i 2010 savnet praksis i studiene. De fire studentene bestemte seg for å ta saken i egne hender og bruke det de lærte på skolen for å bygge en racerbil. Åtte år senere er NITO-sponsede Revolve NTNU en organisasjon med 70 studenter. Nylig kom de på andreplass i verdens største ingeniørkonkurranse for studenter, Formula Student Germany.

- En helt vanvittig prestasjon, sier dagens markedssjef, Erik Johansen. - I en konkurranse med 120 lag og 3700 studenter fra hele verden er andreplass i elektrisk klasse noe vi er utrolig stolte av. Og neste år sikter vi enda høyere, sier Johansen (bildet).

Konkurransen går ut på å designe og produsere en fullblods el-racerbil som kjører av seg selv. Ikke bare bilens hastighet, men hele utviklingen av racerbilen ligger til grunn for dommernes avgjørelse. Kun 25 poeng skilte Revolve-teamet fra førsteplassen.

En førerløs elektrisk racerbil som skal klare 0-100 km/t på 2,2 sekunder og svinge mellom kjegler på bane er en kompleks affære. Da NITO snakket med Revolve før sommeren fortalte daværende markedssjef, Aida Angell, at eksamener utsatte testkjøringen.

- Det er et rotterace for å rekke alt og akkurat nå sliter vi litt med girene på bilen, sa hun den gang. Likevel ser de ut til å ha løst dette med glans.

Team Revolve NTNU mottar pris på FSG 2018Nytt team hvert år

Revolve velger ut et nytt team med studenter hvert år. Johansen påpeker at dette er utfordrende, men det er tre sentrale faktorer som gjør dette mulig.

- Uten medlemmer som pusher hverandre hele veien og ønsker å bryte grenser for hva en frivillig organisasjon får til, hadde ikke dette vært mulig. 

Videre trekker han også fram erfaringsoverføring som en avgjørende faktor. - Åpenhet og tett samarbeid mellom av- og påtroppende medlemmer gjør at kunnskap forblir i organisasjonen. De nye medlemmene får mildt sagt en bratt læringskurve.

- Vi er helt avhengige av sponsorene våre og er veldig glade for å ha NITO med på laget. Erik Johansen, markedssjef i Revolve

- Sponsorene bidrar til alt fra levering av elektriske komponenter, maskinering av mekaniske deler og økonomisk støtte, sier Revolves markedssjef fornøyd.

Stjerneeksempel på hvordan studier bør fungere

Studentleder i NITO, Tobias Lynghaug, mener at Revolve er et stjerneeksempel på hvordan studiene bør fungere.

- Vi velger å støtte Revolve først og fremst fordi praksis i ingeniørstudiene er en av våre viktigste fanesaker. Det handler om at man får omsatt teorien i praksis. I tillegg får man helt unik arbeidserfaring. Vi skulle ønske at alle ingeniør- og teknologistudenter hadde samme mulighet.

Derfor bør du bli student-medlem i NITO

Johansen støtter Lynghaug i at praksis burde vært en større del av ingeniør- og teknologistudiene.

- Visjonen vår er "fra teori til praksis" og har vært der helt siden Revolve ble opprettet. Vi ser hvor mye læringsutbytte våre medlemmer får av dette og samtidig er det jo utrolig mye morsommere å komme seg ut av lesesalen og bygge noe, avslutter han.

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: