Gå til innhold
2019

Ingrid Dahl Hovland utnevnt til ny vegdirektør

- Jeg ønsker Hovland lykke til i en utfordrende stilling. Hun kommer inn i en tid med mange krevende oppgaver med blant annet omorganiseringer og økonomiske kutt, sier Siw Tyldum, hovedtillitsvalgt for NITO i Statens Vegvesen.

Ingrid Dahl Hovland Foto SD  Henrik Jonassen.JPGHovland (bildet) kommer fra stillingen som administrerende direktør i Nye Veier AS, der hun har vært siden selskapet ble opprettet i 2015. Hovland står ovenfor mange krevende oppgaver.

- Det blir spennende å se hvordan hun velger å løse disse i en tid med svært store omorganiseringer og økonomiske kutt, sier Tyldum. Her vil Hovland være avhengig av et tett samarbeid med blant annet fagforeningene.

siw tyldum trafikk.JPG- I Statens Vegvesen er vi kjent for å ha gode prosesser mellom tillitsvalgte og ledelsen. Vi forventer at Hovland vil videreføre dette gode samarbeidet, som er viktig i disse krevende tider, sier Tyldum (bildet).

Må jobbes knallhardt for å nå nullvisjonen i trafikken

Stillingen innebærer betydelig samfunnsansvar. Som øverste ansvarlig i Statens Vegvesen har Hovland nå blant annet trafikksikkerhet som sitt ansvarsområde.

- Det er fortsatt altfor mange drepte og skadde i trafikken og det må jobbes knallhardt framover for å redusere dette jamfør nullvisjonen. Jeg ser fram til å høre hvilke tanker og bidrag hun har på dette området, sier Tyldum.

Sivilingeniør fra NTH

Ingrid Dahl Hovland er 60 år gammel og utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (NTH – dagens NTNU). Før hun tiltrådte i Nye Veier, var hun administrerende direktør i Spenncon AS. Hun har og vært ansatt i Selvaag Gruppen og i Veidekke. Fra 1985 til 1996 var hun prosjektansvarlig for utbyggingsprosjekter i Statens Vegvesen.

NITO Vei- og trafikksikkerhet

Aktuelle saker om lønn og arbeidsliv


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: