Gå til innhold
Marit Wangen (kommunikasjonsansvarlig i NSR), Ole Erik Almlid (administrerende direktør i NHO) og Kjetil Lein (visepresident i NITO).
Marit Wangen (kommunikasjonsansvarlig i NSR), Ole Erik Almlid (administrerende direktør i NHO) og Kjetil Lein (visepresident i NITO).
2019

Pangstart for Jenter og teknologi sin norgesturné

En fullsatt sal, jubelrop og flere hundre engasjerte unge jenter markerte starten på årets norgesturné for å få flere jenter til å velge teknologi og realfag.

Målet med turnéen er å gi jenter i 9. og 10. klasse informasjon om og inspirasjon til å velge teknologiutdanning.

- Teknologi er absolutt for jenter. Det er det mange grunner til. En grunn er at det er gøy. Man kan jobbe med utrolig mye forskjellig. Hvis du ønsker å løse problemer og hjelpe folk til en bedre hverdag er teknologistudier noe for deg. Hvis du i tillegg er litt systematisk og liker å utfordre deg selv, vil jeg anbefale teknologifag, sa Kjetil Lein, visepresident i NITO under åpningen.

Til tross for tiltak som jentedager og kvotering er kvinner i mindretall i teknologi- og realfagsutdanningene, både i grunnskole og i høyere utdanning. Det må det gjøres noe med.

- Teknologifagene er viktige for arbeidslivet vårt, spesielt i dag, men sannsynligvis enda mer i framtida. Da er det viktig at alle er med på laget, hvis vi bare kan få ansatte fra halvparten av befolkningen, altså guttene, da får vi jo ikke nok folk og vi får ikke de flinkeste folka, sa Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

NASA.jpg
Dr. Tess Caswell, tidligere simultanastronaut i NASA, fenget jentene som hadde møtt opp.

Jenter og teknologi er et samarbeid mellom NHO, NITO og Norsk senter for realfagsrekruttering. Første stopp var Oslo 28. oktober. Nå ruller showet videre i hele Norge, turneen avsluttes i Hammerfest 22. november.

Les også: Prosjektet "Jenter og teknologi" vant internasjonal pris.

Vi vet hva du er verdt

NITOs lønnsstatistikk viser hva ingeniører og teknologer tjener, og du kan sammenligne deg selv med andre grupper og på alle nivåer (bachelor, master og høyere).

NITOs lønnskalkulator 

Lønnskalkulator, lønnsstatistikker og oversikt på gjennomsnittlig begynnerlønn, gir grunnlag for å underbygge ditt lønnskrav overfor arbeidsgiver. 

Publisert: Sist oppdatert: