Gå til innhold
2019

Skaperglede på Barnas ingeniørdag

Vitensentrene og NITO inviterer barn og unge til å være oppfinnere lørdag 26. oktober. På Barnas ingeniørdag får unge forskerspirer lære hva det vil si å være ingeniør.

NITO og vitensentrene har et felles mål om å fremme interesse for realfag og teknologi blant barn og unge, for på sikt å øke rekrutteringen til disse fagene.

Vil vekke realfagsgleden

- Vi er opptatt av at barn så tidlig som mulig skal få muligheten til å leke med og lære realfag og teknologi. Derfor er vitensentrene så viktige, sier Trond Markussen, president i NITO.

- Norge vil trenge flere ingeniører i framtida, og da må vi starte tidlig med å pirre nysgjerrigheten, legger han til. 

For store og små oppfinnere

Barnas ingeniørdag vil ha et spennende aktivitetsverksted der både liten og stor kan være oppfinner. Deltakerne kan følge spennende oppskrifter eller skape noe på egenhånd. Landsdekkende konkurranse – vinn flotte premier. 

Målet med Barnas ingeniørdag er å skape realfagsglede og inspirere barn og unge til å velge ingeniør- og teknologiutdanninger senere. Norge vil trenge flere ingeniører i framtida. NITO og vitensentrene håper at Barnas ingeniørdag vil være et lite bidrag til å nå dette målet.

Se oversikt over hvor du kan delta på barnas ingeniørdag

 

Publisert: Sist oppdatert: