Gå til innhold
Visepresident i Kjetil Lein under NITOs lederkonferanse 2019.
Visepresident i Kjetil Lein under NITOs lederkonferanse 2019.
2019

NITOs lederkonferanse: - Lederopplæring må være forankret i toppledelsen

- Som nybakt leder må du følges opp. Noe annet kan slå uheldig ut, sier visepresident i NITO, Kjetil Lein.

Med mål om å få deltakerne til å sette tankeprosessene i gang åpnet Lein NITOs lederkonferanse 2019 med å si: "Å la en ingeniør bli leder er bare halvparten av en god ide."

- Jeg håper det provoserer litt, la han til, med glimt i øye.

PÅmelding NITOs lederkonferanse 2020

Når ledelsen svikter den nye lederen kan det gå galt

Lein har lang fartstid som tillitsvalgt, og senere har han som teamleder og teknisk sjef i en kommune sett de fleste sider ved ledelse.

- Som ny leder går man fra det å være ekspert innenfor teknologi til å bli nybegynner innenfor økonomi og ledelse. Du kan risikere å bli feil person på feil plass. Man blir ikke i like stor grad til nytte for faget, og du risikerer å undergrave egen kompetanse samtidig som du mangler erfaring fra personalledelse.

- Planen til toppledelsen er kanskje å gi deg lederopplæring. Men her svikter det ofte. Ansettelsen er på plass og man er glad for det, men så overlates man til seg selv. Slik verken kan eller bør det ikke være. De må få lederopplæring om dette skal gå bra.

Havner mellom barken og veden

- Så står du der. Nybakt leder i bedriften eller avdelingen. I tillegg til å ha fått ansvar for både ansatte, beslutninger og budsjett må du kanskje fortsatt gjøre mange av dine gamle arbeidsoppgaver parallelt med dine nye.

- Du skal styre og lede dine ansatte. Hvordan skal man klare det samtidig med fagoppgavene. Mange klarer kanskje dette i starten, men du blir nedsyltet i arbeid. Du klarer ikke å bli synlig nok, og da skjer det noe annet. Du begynner å svikte. Da skal toppledelsen inn og støtte deg. Men er den der? Det motsatte kan skje, du har blitt et problem, sa Lein.

Salbilde.jpg
Deltakerne på NITOs lederkonferanse fulgte spent med.

Leins oppfordring til ledere er derfor enkel:

- Hvis toppledelsen lar deg starte med blanke ark, setter av tid og ressurser til lederopplæring, så går det så mye bedre og man lykkes. At det å lede er en medfødt egenskap mener jeg er en myte. Jeg tror at ledelse kan læres. Hva kjennetegner så et ledertalent? Et godt spørsmål med mange svar, men jeg tror samspillet mellom personlighet og evner, det å være involverende og inkluderende er en god start.

Steinar Pedersen leder lederkonferansen.jpg
Steinar Pedersen i NITO hadde på konferansen ansvaret for å lede deltakerne gjennom dagen.

Kurs i ledelse og prosjektledelse

Publisert: Sist oppdatert: