Gå til innhold
Tariffutvalget ledes av Brynhild Asperud.
Tariffutvalget ledes av Brynhild Asperud.
2019

Lønnsstrategi 2020 – tillitsvalgte fikk hjemmelekse

Nå har de tillitsvalgte i tariffområde Spekter fått i hjemmelekse å se på lønnsnivå og lønnsutvikling lokalt før neste møte om lønnsforhandlingsstrategien i januar.

60 tillitsvalgte har i løpet av 5. og 6. november gjennomført NITO Spekters strategikonferanse på Meet Ullevaal i Oslo. Deltakerne diskuterte lønnsoppgjøret som har vært, og fikk være med på å påvirke strategien foran kommende lønnsforhandlinger i 2020.

- Det har vær to fruktbare dager. Vi har hatt mange gode diskusjoner og gått i dybden på ulike utfordringer og problemstillinger. Det har vært et stort engasjement og de tillitsvalgte er flinke til å si ifra hva de mener.

- Oppgaven til de enkelte er nå å gå tilbake, og se på lønnsnivå og lønnsutvikling. Ikke minst se på prosessene rundt fastsettelse og regulering av lønn lokalt, sier Brynhild Asperud, leder for NITO Spekter.

Finn mer informasjon om forhandlingene med Spekter:

Forbedringspotensiale

Dagens lønnsmodell var også oppe til diskusjon. Tilbakemeldingene viser at det er flere forbedringspotensialer med den lokale modellen. De har vært fornøyd med at det har vært større trykk rundt årets lønnsforhandlinger.

- Vi liker teorien, men i praksis får vi ikke det helt til. Det er snakk om 20 lokale arbeidsgivere med ulike situasjoner. NITO Spekter ser det er forbedringspotensialer. Vi må derfor bruke de verktøyene vi har og se på sak for sak kontra kollektive løft. En til en oppfølging har jeg tro på, sier Vigdis Fjeld, medlem av NITO Spekter, og legger til:

- Vi forhandler som SAN. De tillitsvalgte må nå hjem og diskutere og få oversikt over de lokale utfordringene. Når vi møtes i januar, kan vi finne ut hvor vi står og sammen komme fram til hva som må gjøres for å komme videre.

Les også: Lønnsoppgjøret: Enighet med Spekter – sykehusstreik avverget

For NITO Spekter betyr det å legge enda mer til rette for å hjelpe de lokale tillitsvalgte.

- Hva trenger de? Hva kan NITO sentralt bidra med for at de skal føle seg trygge i den jobben de skal gjøre? Hvordan kan vi få de til å føle seg sterke overfor arbeidsgivere som ikke følger overenskomstene våre? Vi vil at de skal få gjort jobben sin på en god måte og føle at de får det til, sier Asperud. 

Spekter-området

Alle temasider om lønn og arbeidsliv (A-Å)

Aktuelle saker om lønn og arbeidsliv


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: