Gå til innhold
Geeks of Norway fra Norges Realfagsgymnas i Sandvika var med på den internasjonale konkurransen First Lego League.
2019

Disse fikk pris for beste innovasjon

Geeks of Norway fra Norges Realfagsgymnas vant den skandinaviske hovedprisen for beste innovasjon i First Lego League.

Pokalen ble overrakt lørdag 30.november under årets skandinaviske finale i First Lego League. NITO var en av flere sponsorer til laget Geeks of Norway. 

First Lego League er en internasjonal konkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Konseptet kobler sammen programmering og entreprenørskap.

Årets tema for konkurransen var bærekraftig byutvikling. Ideen til Geeks of Norway var en smart søppelsorterer kalt Sorted. Den er en prototype av en søppelkasse med strekkodeskanner, og den forteller brukeren hvordan avfallet skal sorteres.

Søppel.jpg
Sorted er en prototype av en søppelkasse med strekkodeskanner.

- Selv om nordmenn er ganske flinke til å sortere søppel, har vi fortsatt et stort potensiale for fobedring på dette feltet. Sorted skal kunne plasseres i offentlige rom og bidra til mer effektiv sortering. Den tilknyttede appen, som laget designet, introduserer et element av spill for å gjøre søppelsortering morsomt og lærerikt, sier Borys Jagielski, realfagslærer ved Norges Realfaggymnas. 

Ideen til Geeks of Norway er den beste i hele Skandinavia, og laget fra Oslo-regionen slo 49 andre lag fra Danmark, Sverige, Norge, Færøynene og Island.

- En dommer sa etter prisutdelingen at konseptet til Geeks of Norway og deres profesjonelle måte å presentere det på, var i særklasse, sier Jagielski. 

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: