Gå til innhold
Jenter i NASA
Fra venstre: Ingrid Kolderup, Hanne Lunden Helseth, Maria Osa Furmyr, Hannah Ibrahim, Linn Robin Andersen og Kristine Alexandra Solensteen Andersen er på vei inn til Mission Control Center i Houston.
2019

Vant drømmetur til NASA

- Det er umulig å ikke bli inspirert og fascinert av romteknologi etter besøket på Mission Control Center i Houston, sier Linn Robin Andersen.

Linn Robin Andersen var en av seks kvinnelige teknologistudenter som vant en drømmetur til NASA i Houston. 

Turen fant sted fra 18. - 24. oktober, og var i regi av prosjektet Jenter og teknologi på vegne av NHO og NITO. Det har vært et skreddersydd opplegg med spennende foredrag, middager og nettverksmøter med verdens fremste romteknologer. 

Møtte flere forbilder 

- På turen fikk vi omvising på Johnson Space Center. Der fikk vi blant annet se astronauter trene på romvandringer. I tillegg fikk vi gå inn på Mission Control Center og snakke med astronauter på den internasjonale romstasjonen, sier Andersen.

- Jeg fikk også møte den legendariske George Abbey som var direktør for Johnson Space Center under Apollo-tiden. Det var ekstra stas, legger hun til. 

2019-10-22 09.10.39.jpg
Jentene fikk møte en astronaut som trente på romvandring i et stort basseng på Johnson Space Center. 

- Enorm mulighet

Andersen har vært interessert i romfart siden hun var syv år gammel. For tiden studerer hun satellitteknologi ved UiT Norges arktiske universitet i Narvik

- Da jeg fikk vite om denne konkurransen, måtte jeg bare søke. Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Houston og besøke Mission Control Center. Dette er en enorm mulighet for unge kvinnelige studenter som ønsker å lære mer om romfart og romindustrien. 

Kvalifikasjonene for å være med i årets NASA-konkurranse var realfaglige utdanninger og ingeniørutdanninger på høyskole og universitet. I tillegg til andre studier knyttet til IT/informatikk og samfunnsvitenskapelig teknologi. 

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: