Gå til innhold
2019

Vil klatre NITO-stigen

Folk har alltid spådd at Aleksander Henriksen fra Arnøy i Nord-Troms skal jobbe med noe innen astronomi. Nå vil han bli regionansvarlig i NITO Studentene, og tror Norge på sikt kan bli en ledende teknologinasjon.

Navn: Aleksander Henriksen (22)
Studerer: Romfysikk ved Universitetet i Tromsø, 2.året

Henriksen flyttet til Tromsø for tre år siden for å begynne på romfysikk, og med det er han i ferd med å realisere guttedrømmen om å få jobbe med romfart. 

– Jeg er oppvokst i nord blant nordlys, og likte å se på videoer fra da NASA skøyt opp raketter i rommet. Norge ligger langt fremme i romfartsindustrien, så det er masse muligheter for rom-interesserte her i landet, forteller Henriksen.

Aktiv i flere studentorganisasjoner

Siden han satte i gang med studiene har han engasjert seg stort i flere studentorganisasjoner. Henriksen har vært aktiv i linjeforeningen, i den internasjonale foreningen IAESTE, og hatt flere verv i NITO Studentene.

– Noe av det jeg har jobbet for er å skape arrangementer på tvers av organisasjonene, og blant annet så har vi fått til en stor bedriftspresentasjon.

Vil satse nasjonalt

Nå ønsker Tromsø-beboeren å klatre i NITO-stigen. Og på veien vil han gjøre Norge til et av de beste teknologilandene.

– Jeg er veldig glad i NITO, og ønsker å jobbe med organisasjonen på et høyere og nasjonalt nivå. Norge har potensiale for å bli en ledende teknologinasjon, og kan vi ikke konkurrere på kvantitet så kan vi konkurrere på kvalitet. Det er viktige å holde seg organisert, og ha en organisasjon i ryggen som vil at du skal lykkes.

Publisert: Sist oppdatert: