Gå til innhold
Marit Jansen og Tobias Lynghaug
2019

Unge digitale møter eldre analoge

Tobias Lynghaug og Marit Jansen møtes så ofte de kan. Hun leder Rådhusets forvaltningstjeneste, mens han er leder i NITO Studentene. Han lærer henne om digitalisering, hun gir ham gode ledelsestips.

Det såkalte Buddyprogrammet er en del av Oslo Origo, et prosjekt som skal digitalisere Oslo kommune, og etablere felles standarder for bruk av digitale plattformer i alle kommunens etater og virksomheter. Til sammen er det omtrent 30 «buddyer», og de møtes så ofte de har anledning.

- Jeg leder en avdeling som har mye praktiske oppgaver, og digitale hjelpemidler er strengt tatt ikke noe som er helt prekært, men det er noe vi kan og bør bruke for å gjøre ting smidigere, forteller Marit Jansen.

Tobias Lynghaug forteller at poenget med programmet er å ufarliggjøre digitalisering, og inspirere «de eldre» til å integrere verktøyene mer i arbeidshverdagen.

Digitalisering skal gi utbytte

- Poenget med digitalisering er ikke at man skal digitalisere kun for å digitalisere, man bør digitalisere der det gir deg et utbytte, sier Lynghaug.

I tillegg til praktisk veiledning, går en del av buddyprogrammet ut på samtaler og refleksjon. Og det er ikke bare "den eldre" som får utbytte av møtene.

- Utbyttet er virkelig toveis. Marit har vært leder i mange år, og gir meg innblikk i ledelse og offentlig forvaltning som jeg har fått god nytte av, sier Lynghaug.

Jansen forteller at siden buddyprogrammet startet, har avdelingen begynt å ta i bruk en ny plattform for kommunikasjon på arbeidsplassen, og startet prosessen med å digitalisere for eksempel vielsessøknader, noe Lynghaug også har vært involvert i.

- Digitaliseringen har virkelig hjulpet meg i mitt lederskap, ved å nå ut og kommunisere med mine medarbeidere på en ny måte. Jeg gru-gleder meg alltid litt til Tobias kommer, da må jeg liksom skjerpe meg litt. Han gir seg ikke, og pusher meg alltid litt ekstra. Dessuten er det godt å få inn yngre krefter med nye øyne. Det er lett å låse seg fast til det man alltid har gjort, forteller Jansen.

 

Publisert: Sist oppdatert: