Gå til innhold
Person i romdrakt ute i verdensrommet.
2019

Hva vet du om verdensrommet og romindustrien? Spill Kahoot!

I år er det 50 år siden månelandingen – hva kan du om verdensrommet og romfart? Spill kahooten som NITO har laget sammen med NAROM, Nasjonal senter for romrelatert opplæring.

Hva kan du om verdensrommet? Ta vår Kahoot!

Denne kahooten ble laget til en konkurranse blant ungdomskoleelever i forbindelse med kvinnedagen 8. mars 2019. Elevene konkurrerte om besøk av en romfysiker i klassen. 

brynhild-Kahoot-web-Kongsvinger.jpg

Heldige vinnere er klasse 9A på Kongsvinger ungdomsskole, som kan glede seg til besøk av en romfysiker fra NAROM. Brynhild Asperud (bildet) i NITOs hovedstyre foretok trekningen. Takk til alle som deltok i konkurransen.

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. For NITO er det viktig at flere ungdommer får lyst å velge teknologisk utdannelse. 

Norge vil i framtida trenge mange ingeniører og teknologer. Særlig trenger vi å få med jentene, som i dag utgjør en for liten andel av ingeniørene.

Ingeniører jobber med mye forskjellig, mange vet nok ikke at du også i Norge kan jobbe med romteknologi.

Det er nå 50 år siden det første mennesket landet på månen.

Spill Kahoot! NÅ

Jenter – få øynene opp for ingeniøryrket

NITO vil at spesielt flere jenter skal velge teknologi- og ingeniørfag. Vet du hva et kjøleskap, en datamaskin og spillet Monopol har til felles? Svaret får du i vår video:

Romfartsekspert og sivilingeniør Erik Tandberg om månelandingen:

Aktuelle saker om utdanning og karriere


Alle aktuelle saker fra NITO
Publisert: Sist oppdatert: