Gå til innhold
2019

Vil bringe næringslivet tettere

William Bertin Skoglund (21) fra Os utenfor Bergen er klar for å ta på seg vervet som politisk nestleder, og har mange ambisjoner for hva han vil gjøre for NITO Studentene dersom landsmøtet velger ham.

Utdanning: Maskiningeniør på NTNU campus Gjøvik, andre året. Fagbrev i havbunnsinstallasjon fra før.

William Bertin Skoglund har i løpet av kun to år som student, allerede skaffet seg mye erfaring fra studentpolitikken og organisasjonslivet.

- Jeg ble leder i NITO Studentenes lokallag ved skolen min da vi startet det opp høsten 2017, og har sittet som leder frem til rett før jul. Da valgte jeg å trappe ned, for å gi plass til at andre talenter kan få utvikle seg. Nå sitter jeg i styret, og bidrar heller med min erfaring for å utvikle nåværende leder, forteller Skoglund.

Alltid ønsket å bli ingeniør

Skoglund forteller at han allerede fra han var liten, har vært veldig interessert i teknologi.

- Storesøsteren min er ingeniør, og jeg hadde henne som forbilde. Maskiningeniørutdannelsen er veldig allsidig, og gir en forståelse man kan bruke på flere fagområder, sier han.

- Kunnskap er fundamentet for et samfunn

Som medlem av studenttinget på NTNU, er Skoglund allerede godt kjent med politikk. Nå ønsker han å jobbe mer med NITO-saker på et nasjonalt nivå. Han er klar på hva han vil ta tak i dersom han får ta over som politisk nestleder.

- Først og fremst så er jeg opptatt av å jobbe for å bringe næringslivet tettere på utdannelsene. Ifølge en NOKUT-undersøkelse om kvalitet i utdanningen, er de fleste studenter fornøyde med kompetansen de får, men opplever at det er for lite kontakt med næringslivet, og lite lagt til rette for å knytte kontakter i arbeidsmarkedet. Det bør vi fokusere på gjennom samarbeid med hovedorganisasjonene og politikerne.

I tillegg trekker han fram finansiering av ingeniørstudiene, som han, i likhet med NITO Studentene, mener er altfor lav.

- Kunnskap er fundamentet for et samfunn, og vi trenger innovative, smarte kandidater i verdensklasse i møte med framtiden. Dette krever en finansiering som står i stil med behovet vi har, og vil ha, for dyktige ingeniører, mener Skoglund.

Publisert: Sist oppdatert: