Gå til innhold
1. april åpnet Teknisk museum i Oslo sin jubileumsutstilling « Månelandingen 50 år», litt på forhånd siden selve datoen er 20. juli.
1. april åpnet Teknisk museum i Oslo sin jubileumsutstilling « Månelandingen 50 år», litt på forhånd siden selve datoen er 20. juli.
2019

50 år siden månelandingen

Ta plass i Apollo 11, land The Eagle på Månen, se en ekte månestein og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer, modeller og bli bedre kjent med historien om romkappløpet på Norsk Teknisk Museum.

20. juli 2019 er det 50 år siden Neil Armstrong satte foten på månen. Månelandingen er et av de store øyeblikkene i teknikk- og vitenskapshistorien. Nå kan du oppleve mange store øyeblikk på Norsk Teknisk Museum i Oslo. 

Åpnet ny utstilling

Det var romfartsekspert Erik Tandberg som åpnet den store jubileumsutstillingen på Norsk Teknisk Museum torsdag 11. april. Benny Borg stod for underholdningen, slik han gjorde under Månenatten for 50 år siden. 

- Dagen etter månenatten visste alle i Norge hvem jeg var. Ikke hadde jeg trodd at jeg skulle komme til Teknisk museum, 50 år etter Månenatten, sa han under åpningen.

Noe for enhver

Ingvild Myhre, styreleder ved Norsk Teknisk Museum, anbefaler alle å ta en tur for å oppleve den nye utstillingen. Ikke bare for å se og høre om det som skjedde for 50 år siden, men også for å tenke på de mulighetene vi har i dag og kommer til å få i fremtiden.

- Det er altså 50 år siden månelandingen. Utstillingen vi nå har viser fram hvor fantastisk begivenheten var. Det skapte også et bilde av hva som var mulig å gjøre framover, sier hun.


Erik Tandberg kommenterte månelandingen på NRK for 50 år siden. Hør hans historie. Her i samtale med Cathrine Berger, samfunnspolitisk direktør i NITO.

Hvorfor fagorganisere seg?

Det er mange gode grunner til at du skal organisere deg, og hvorfor du skal velge NITO.

Sjekk hvorfor du skal være fagorganisert

Medlemsfordeler

NITO-medlemmer har tilgang på markedets kanskje beste tilbud innen blant annet bank og forsikring.

Vi gir nyttig karriereveiledning og har et bredt kurstilbud som hever din kompetanse.

Se alle dine medlemsfordeler 

Publisert: Sist oppdatert: