Gå til innhold
2019

- Vil ha flere jenter

Andrea Lindgaard (21) fra Trøndelag vil ha flere jenter, både i NITO og i bransjen. Hun har fra før studentpolitisk erfaring, og stiller nå som regionansvarlig.

Utdanning: Marin logistikk og økonomi, Høgskolen i Molde campus Kristiansund.

Lindgaard har vært NITO-medlem siden hun begynte å studere. For tiden er hun leder for lokallaget NITO HiM.

Nå går hun andre året på marin logistikk og økonomi, og vil jobbe for at flere skal få en bit av det NITO Studentene har å tilby.

Vil bistå med sosiale og faglige arrangementer

- Jeg har et ønske om å bistå lokallagene i sosiale og faglige arrangementer, og sørge for at konferansene som tillitsvalgte deltar på holder høy kvalitet. Jeg er opptatt av å opprettholde kontakten på tvers av lokallagene, og at tillitsvalgte føler de har støtte i ryggen når de snakker med både nåværende og potensielle medlemmer.

I tillegg til å ha sittet i prinsipprogramkomiteen til NITO Studentene, har Lindgaard også vært nestleder for studentforeningen æStudent og jobbet som studentambassadør.

- Det fine med NITO Studentene er at man får samarbeide med dyktige og trivelige folk som er engasjerte i det de holder på med, sier hun.

Vil inspirere jenter

En av Lindgaards hjertesaker er å få flere jenter med på ingeniør-laget.

- Vi må fremme jenter og teknologi, og gjøre det mer attraktivt for flere jenter å både ta en ingeniør- eller teknologutdannelse, og være med i NITO. Nyutdannede skal ikke føle at de møter en mannsdominert bransje, men stille på lik linje med guttene, sier hun.

Publisert: Sist oppdatert: