Gå til innhold
2019

- Teknologi bygger broer

Jakob Karlsen (23) fra Averøy på Nordmøre ønsker å være bindeleddet mellom det nasjonale og regionale planet i NITO Studentene – på en mest mulig forenelig måte.

Forside.jpg

Karlsen bor til vanlig i Trondheim, og studerer maskiningeniør med spesialisering i konstruksjonsteknikk ved NTNU på andre året. Han har vært medlem i NITO Studentene siden 2016, og var tillitsvalgt seks måneder i fjor, før han fra februar tok en liten pause.

23-åringen er en svært samfunnsengasjert student, og det er nettopp det brede engasjementet han tar med seg inn i ingeniørkarrieren.

Teknologi i samfunnsutviklingen

- Som ingeniør eller teknolog kan du både realisere ditt eget engasjement ved å skape ny teknologi, eller du kan bygge bro mellom parter som er uenige. For eksempel er miljøbevegelsen og oljebransjen et eksempel på det. Som ingeniør kan man komme inn med teknologi og skape gode premisser for både mindre utslipp men fortsatt verdiskaping, sier Karlsen.

Og det er nettopp det å være et bindeledd som gjør ham motivert til å stille som regionansvarlig i NITO Studentene.

- Som regionansvarlig får du både jobbe på nasjonalt og lokalt nivå med studentpolitikken i NITO Studentene, og med dette vervet får jeg jobbe med begge deler. Samtidig vil jeg være et bindeledd, og jobbe for at kontakten mellom regionalt og nasjonalt blir enda bedre i framtida, sier han.

Bredt interessefelt

Karlsen forteller at han meldte seg inn i NITO på grunn av de gode medlemsfordelene, men også for det sosiale fellesskapet og politikken.

- Jeg er svært opptatt av NITO-resolusjonen, som handler om finansiering av ingeniør- og teknologistudiene. Dessuten brenner jeg for å styrke bindeleddet mellom ingeniører, teknologer og mastere, forteller Karlsen.

Publisert: Sist oppdatert: