Gå til innhold
2019

Rakettoppskyting på Kongsvinger Ungdomsskole

Klasse 9A ved Kongsvinger Ungdomsskole er vinnere av en kunnskapskonkurranse om romteknologi.

Konkurransen ble arrangert på Kahoot av NITO (Norges Ingeniør og Teknologorganisasjon) og Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM) i forbindelse med kvinnedagen.

I mars ble Kongsvinger Ungdomskole trukket ut som vinner.

- Jeg synes jo så klart det er ekstra gøy at det nettopp var en klasse fra Kongsvinger Ungdomsskole som vant, da jeg selv bor og jobber i Kongsvinger, sier NITOs visepresident Kjetil Lein.

Premien var et beøk av romfysiker Fredrik B. Pettersen. Fredag 10. mai holdt romfysikeren show om magnetisme, lys og nordlys. Elevene fikk også lage sine egne raketter som de sendte opp.

- Skal vi oppfylle målet om at Norge skal være et av de mest innovative landene i Europa, må det satses på ingeniør- og teknologiutdanningene. Vi vet at Norge nå og i framtiden vil mangle ingeniører innen forskjellige fagretninger. NITO jobber med å øke barn og unges interesse for realfag og teknologi slik som med Kahoot!-konkurransen. Kongsvingerklassen vant, sier NITOs visepresident Kjetil Lein.

 - NITO er spesielt opptatt av å rekruttere flere jenter til disse fagene. Derfor valgte vi å vinkle temaet på Kvinner og romteknologi med denne Kahoot-konkurransen på selveste kvinnedagen 8. mars. Dette er bare en del av tiltakene NITO gjør, og som vi håper vil bidra til å inspirere elever og lærere til å jobbe mer med teknologifag, legger Lein til.

Publisert: Sist oppdatert: