Gå til innhold
2019

Flere får tilbud om sommerskole med realfagsopplevelser

Norge trenger flere ingeniører. For å vekke realfaginteressen hos barn og unge får nå enda flere tilbud om sommerskole med forskning, teknologi og realfag. – Og NITO-medlemmer får rabatt i Forskerfabrikkens nettbutikk ut mai 2019.

Finn sommerskole i ditt distrikt

- Vi må vi starte med de yngste når vi skal få flere til å velge ingeniørfag og teknologi, sier Trond Markussen, president i NITO.

- Sommerskole er et fint tilbud flere steder i landet, her kan man også vekke barn og unges interesse for disse fagene, sier han.

- Aller helst hadde vi sett at slike sommerskoler er gratis, slik at enda flere barn får muligheten til å få se hva teknologifag kan by på. 

Unikt samarbeid

På Gjøvik har Vitensenteret Innlandet og Forskerfabrikken valgt å samarbeide om et slikt sommerskoletilbud. NITO synes dette er så bra og gir derfor en ekstra støtte til prosjektet. NITO håper flere Vitensentre rundt om i landet blir inspirert av dette og senere inngår lignende samarbeid.

sommerskolen barn Hedmark 2019 listefoto.jpg

- I Innlandet har vi mange ingeniører og teknologer, de bidrar til viktig verdiskaping hver eneste dag de er på jobb. Dette er en region i vekst og ingeniører og teknologer har en viktig rolle i utviklingen. Det er derfor fint at vi i NITO kan være med å bygge opp under rekrutteringen på denne måten, sier en entusiastisk Glenn-Erik Wold, leder for NITO Oppland.

Han gleder seg stort over alle barna som gjennom sommerskolen vil få innblikk i hva teknologi- og realfag egentlig er for noe.

Gode realfagsopplevelser som varer livet ut

sommerskolen Hedmark 2019 web.JPG
Petra Skoglund (Vitensenteret Innlandet), Glenn-Erik Wold (NITO Oppland), Harald Rygh (NITO Hedmark) og Ian Skattum (Forskerfabrikken) er glad for å kunne gi realfagsglede videre til barn og unge.

Vitensenteret og Forskerfabrikken vet at barn er nysgjerrige. Men de vil gjøre en innsats for at barn skal fortsette å være nysgjerrige og stille spørsmål. De har lang erfaring i å arrangere forsker- og realfagskurs for barn og ungdom.

- Hos Forskerfabrikken er realfag praktiske fag der barna utforsker og eksperimenterer ute og inne hele dagen. Vi tror det er grunnen til at så mange barn trives på våre sommerskoler, sier grunnlegger Hanne F. Finstad.

En av fem tidligere kursdeltakere forteller at kursene de tok på Forskerfabrikken har hatt betydning for at de har valgt å utdanne seg innen realfag som voksne.

Petra Skoglund på Vitensenteret Innlandet og Ian Skattum hos Forskerfabrikken mener sommerskolen vil komme mange parter i regionen til gode. - På sommerskolen forsker og eksperimenterer barna i en hel uke. Etterpå kan de besøke Vitensenteret Innlandet med familien. Vi tror dette vil forsterke interessen for realfag og gi positive ringvirkninger, sier Skoglund.

Tiltaket støttes av organisasjonene NITO og Tekna, sammen med lokale bedrifter som Hexagon Ragasco, Benteler, Opplandske Betongindustri, Dokka Fasteners og Sintef Manufacturing.

- Deres bidrag betyr at vi etablerer et tilbud på nye plasser som Lena, Raufoss, Hov og viderefører sommerskole på Dokka og Gjøvik. Vi gleder oss til å komme i gang med årets tilbud, sier Skattum.

Rabatt i Forskerfabrikkens nettbutikk

Som NITO-medlem får du 20 prosent rabatt på alt i  Forskerfabrikkens nettbutikk ut mai 2019. Gjelder ikke allerede rabatterte varer.

Bruk rabattkode NITO20.

Forskerfabrikkens nettbutikk 

sommerskolen-forskerfabrikken-listefoto.jpg

Vitensenteret Innlandet er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som jobber for at barn skal bli mer interessert i realfag gjennom morsomme og inspirerende fritidskurs og sommerskoler.

Publisert: Sist oppdatert: