Gå til innhold
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen mener det er viktig at ingeniører og teknologer er med i oppstartsbedrifter.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (til høyre) var tilstede under NITOs oppstartkonferanse. Han forteller president i NITO, Trond Markussen, at ingeniører og teknologer bør satse på sine ideer.
2019

- Ingeniører og teknologer er viktige for framtida

- Innovasjon er helt avgjørende for å løse samfunnsutfordringene, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Har du en gründer i magen? Å starte for seg selv kan være både skremmende, givende, lærerikt og spennende. Du får frihet, men mister trygghet. NITO Oppstart er et tilbud til medlemmer som ønsker å starte for seg selv.

På NITOs oppstartkonferanse fortalte flere gründere om hvordan det er å starte egen bedrift.

Hva gikk feil, hva gikk veldig bra og hva kunne vært gjort bedre? Er eksempler på spørsmål som ble besvart.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen var en av dem som holdt innlegg på konferansen. Han snakket om hvorfor det er viktig at ingeniører og teknologer starter opp egne virksomheter, samt hvorfor trepartssamarbeidet er viktig.

Har en idé

14 prosent av medlemmene i NITO sier i en undersøkelse at de har en idé til et produkt eller en tjeneste som kan lede til et nytt foretak.

- De fleste våger ikke å satse, og det skyldes først og fremst livssituasjon og at de ikke ønsker å ta risikoen. Trygghet er med andre ord en sentral faktor. 
Norge trenger ingeniører og teknologer som tenker langsiktig og utfordrer det eksisterende, sier NITO-president Trond Markussen.

NITO tilbyr derfor avtaler med trygge aktører slik at medlemmer som vil starte for seg selv ikke er overlatt til seg selv.  

- Det skal være mulig å kombinere satsing på innovasjon og utvikling med trygghet. Forsikringer, pensjonsordninger og tilpassede tjenester fra NITO skal bidra til det, sier Markussen.

Publisert: Sist oppdatert: